Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 11, 2011

‘Loon op Zand brengt inwoners in verwarring over verhoging belasting’

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand heeft haar inwoners op het verkeerde been gezet en een te rooskleurig beeld van de lokale las­ten geschetst. Dat stelt in ieder ge­val de VVD. Het college van burge­meester en wethouders erkent ach­teraf dat het persbericht over de be­groting 2012 wat ongelukkig is ge­formuleerd als het gaat om de ver­hoging van de onroerendzaakbelas­ting (ozb). In de speciale begro­tingskrant die binnenkort uitkomt, wordt dit ‘rechtgezet.’ In het persbericht over de gemeen­tebegroting meldde het college niet zonder trots dat het erin ge­slaagd is om de lastenverhoging tot een minimum te beperken. Het wees daarbij op het voorstel om de ozb slechts met 1,5 procent te ver­hogen.

Maar volgens VVD en CDA vergeet het college gemakshalve te melden dat vorig jaar al besloten was om in 2012 deze belasting met 1,5 pro­cent te verhogen. Daar komt deze 1,5 procent dus bij. De inwoners krijgen volgend jaar dus gewoon te maken met 3 procent stijging van de ozb, aldus de liberalen. „ Zo breng je de mensen in verwar­ring”, aldus fractievoorzitter Jacky Smit van de VVD.

In eerste instantie liet wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3, Financi­ën) zich niet zo makkelijk overtui­gen door het verhaal van de VVD en hield vast aan de tekst in het persbericht. Nu moet de gemeente erkennen dat de liberalen toch wel een punt hebben.

Bron: Brabants Dagblad