Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 10, 2011

Regionaal talent straalt in spektakelstuk

Kaatsheuvel - Zangeres Noortje Beerens staat in de coulissen klaar voor het nummer Amazing Grace. Het is zaterdagavond, net na de pauze.

„Het is gek, maar ik ben helemaal niet zenuwachtig”, zegt de 15-jari­ge Kaatsheuvelse. „Normaal zing ik in kinderkoor de Lindelijsters, dat is heel wat anders dan dit”, be­aamt ze. In de zaal wacht een me­nigte van 1.350 toeschouwers op haar performance. Noortje kreeg eerder deze avond voor haar solo So Incredible van Ilse de Lange al een daverend applaus, dus Ama­zing Grace, samen met andere zan­geressen, moet ook lukken.

De zesde aflevering van The Night of Harmony, afgelopen weekend in deWerft in Kaatsheuvel, vol­deed aan ieders verwachtingen.

Vrijdag was het met 1.100 toe­schouwers lekker druk, zaterdag boekte het evenement een volle bak met 1.350 man. „We hebben dit jaar gekozen voor wat minder klassiek en meer toegankelijke popsongs”, zegt Pierre vanWan­rooij van de organiserende Harmo­nie Kaatsheuvel. „Om ook een jon­ger publiek te bedienen. Een grote publiekstrekker hebben we niet nodig. Zo iemand kost duizenden euro’s, terwijl we zo veel talent in de regio hebben.”

Daarmee lijkt geen woord te veel gezegd. Noortje zingt de sterren van de hemel, net als de achttien overige solisten. Ze zetten hun tan­den in liedjes van Duffy, Queen, RobbieWilliams, maar zorgen ook voor kippenvel met een plech­tig gezongen Hallelujah. De vaart blijft er goed in door elke artiest slechts één liedje te laten zingen.

Harmonie Kaatsheuvel zit breed over het podium, daarachter staat koor La Jeunesse, stemmig in het wit gekleed. Twee grote schermen maken dat iedereen de show kan volgen. Om de klassieke nummers wat aansprekender te maken, is er dit jaar veel aandacht besteed aan theater. De dansers en acrobaten van De Kwekerij uit Tilburg balan­ceren bijvoorbeeld op een grote bal tijdens het rustige nummer Conquest of Paradise; later krijgen ze de zaal aan het joelen door een meisje een salto te laten maken, opgeworpen door twee mannen.


Bron Brabants Dagblad Auteur:Hetty Dekkers