Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 23, 2011

‘Loon op Zand is geen zorgenkind’

KAATSHEUVEL – Loon op Zand staat bij de provincie absoluut niet op een lijstje met gemeenten die nu voor herindeling in aanmerking komen. Dat stelt burgemeester Wim Luijendijk naar aanleiding van de plannen om zeer nauw sa­men te gaan werken met de ge­meente Waalwijk. Loon op Zand worstelt wel met flinke bezuinigin­gen. „Maar we staan bij de provin­cie op dit moment niet bekend als zorgenkindje”, zo benadrukt Lui­jendijk.

De gemeenteraad van Loon op Zand is donderdagavond bijge­praat over de vergaande samenwer­kingsplannen met Waalwijk. Het doel is om uiteindelijk te komen tot één gemeentelijke dienst ( back­office) voor Loon op Zand en Waalwijk. Zo’n grotere organisatie moet de gemeenten minder kwets­baar maken, de kwaliteit van de dienstverlening vergroten en even­tueel kosten drukken.

De ambitieuze plannen leidden donderdagavond tot weinig politie­ke discussie. Wel werd erop aange­drongen niet ‘eindeloos te vergade­ren’ over de samenwerking met Waalwijk, maar echt concrete doe­len na te jagen. In ieder geval zijn nog de nodige hobbels te nemen voordat het einddoel helemaal be­reikt is. Op veel terreinen werken de gemeenten namelijk nog ver­schillend. Over de huisvesting van de ‘nieuwe’ organisatie is nog geen besluit genomen. In het gemeente­huis in Waalwijk is ruimte over. „Maar het is niet zo dat we auto­matisch met onze ambtenaren bij de gemeente Waalwijk intrekken”, stelde Luijendijk. „Daar wordt nog goed naar gekeken.”

De gemeente Loon op Zand is nu nog druk bezig met de verdere uit­werking van de plannen voor de bouw van een nieuw gemeente­huis of gemeenschapshuis in het centrum van Kaatsheuvel. De toe­komstige samenwerking met Waal­wijk moet daarbij in het achter­hoofd gehouden worden, want dit kan gevolgen hebben voor de huis­vesting van de ambtenaren.

„Dit is best lastig, want we moe­ten eigenlijk snel knopen doorhak­ken over dit onderdeel van het Bruisend Dorpshart”, aldus wet­houder Ruud van Eijkeren (Pro3).


Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster