Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 21, 2011

Winkels verrast door afsluiting

KAATSHEUVEL – Ondernemers in de Peperstraat voelen zich overval­len door een tijdelijke afsluiting van een deel van de Kaatsheuvelse winkelstraat. Ze zeggen niet per­soonlijk geïnformeerd te zijn over de werkzaamheden en de verkeers­maatregel die gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van hun winkel. De drukke Peperstraat wordt maandag voor enkele weken afge­sloten van de Gasthuisstraat tot De Bogaert.

De gemeente erkent dat iets fout gegaan is in de communicatie. Vol­gens haar had uitvoerder Heij­mans een nieuwsbrief in de buurt moeten verspreiden, maar is dat niet gebeurd. „Dat is vervelend”, stelt een gemeentewoordvoerster. „Betrokkenen moeten goed geïn­formeerd worden. Daar zijn we extra alert op.”

In het centrum zijn de voorberei­dende werkzaamheden voor het toekomstig Bruisend Dorpshart in volle gang. Zo worden kabels, riool en leidingen vernieuwd. Voor dat werk gaat de Peperstraat tijdelijk dicht. „Ik las het toevallig op de gemeentepagina”, aldus Joost Geelen van de Groente Fruit Speciaalzaak in de Peperstraat. „Mijn kritiek richt zich niet op het werk, maar op de communicatie. Dat is niet de sterkste kant van de­ze gemeente. Zo’n afsluiting kost je flink omzet. En we zitten hier op vrijdag al met de ellende van de weekmarkt, die ons klanten kost.”

Tijdens de tijdelijke afsluiting wordt het eenrichtingsverkeer in de Peperstraat opgeheven. Daar­door moet een deel van de straat toch te bereiken zijn met de auto.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

2 Comments:

Blogger Frank Mulders said...

Er is wel degelijk een nieuwsbrief verstuurd door Heijmans met daarin de aankondiging. Ongeadresseerd, zó in de brievenbus. In ieder geval wel bij ons; óók in de peperstraat.

24 oktober, 2011  
Blogger Jacky said...

Er is een aankondiging gepubliceerd in De Duinkoerier op woensdag. Toen was er nog geen brief in de Peperstraat bezorgd. Deze is pas donderdag na telefonisch contact bezorgd.
Er staat overigens nog een datumfout ook in de bezorgde brief, maar ja een kniesoor die daar op let he.

25 oktober, 2011  

Een reactie posten

<< Home