Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 06, 2011

DESK pakt eerste overwinning.

Voor meer foto's : zie Facebook Voetbalvereniniging DESK foto's

“Garanties zijn er nooit in de sport en in het geval van Baronie dus helemaal niet. In de derby met DESK was Baronie huizenhoog favoriet. “Dat zegt mij niets. Denk je dat DESK zich wil laten afslachten? Ik ken Ad van Seeters. Als mens een gewaardeerd collega, maar ook een vakman. Kijk alleen maar naar zijn erelijst bij Baronie. Wij moeten op onze hoede zijn. Met beleving voetballen. Dat is eigenlijk alles wat ik van mijn spelers verlang. Maar je kunt altijd een slechte dag hebben. Maar dan nog kun je jezelf verdienstelijk maken voor de ploeg. Door bijvoorbeeld simpelweg in de weg te lopen bij de tegenstander”, liet trainer Jack Sweres van Baronie vorige week optekenen door John Nefkens van Sportkwadraat. De trainer had het goed gezien, want DESK begon fel aan de wedstrijd tegen de ‘Baronnen’. De elf van Van Seeters begonnen bijna onherkenbaar fel aan de ontmoeting. Kopduels werden gewonnen en er zat felheid in het elftal. In de vijfde minuut werd de lat van Van Sant al getroffen. Met in goed spelende Yassin wist Jaouad Chraou de 1-0 op het bord te zetten. Baronie kreeg kleine kansjes maar echt gevaarlijk waren de elf van trainer Sweres niet. Een vrije trap van Ulusan werd ternauwernood gered door Van Sant. DESK bleef de eerste domineren maar kwam niet meer tot scoren. Het matig opgekomen publiek kreeg in de tweede helft een heel andere wedstrijd te zien. Baronie nam het heft in handen en draaide de rollen om. DESK werd door het goede combinatiespel van Baronie teruggedrongen op eigen helft. In de 71ste minuut werd Kankan bediend. Hij nam de bal op de slof en scoorde fraai de 1-1. Even later scoorde Dielemans de 2-1. DESK vreesde weer een nederlaag. Maar de ploeg van Van Seters herpakte zich. In de 80ste minuut werd Sjors van Boxtel binnen de 16 onderuit gehaald. Scheidsrechter Tanja wees resoluut naar de stip. Ulusan schoot feilloos in en bracht de stand op 2-2. Beide ploegen hadden zich eigenlijk al bij deze stand neergelegd. Maar in de 90ste minuut brak Mark klein op rechts door en bediende Jarouad Chraou die zijn voet tegen de bal zette. De bijdschap was groot na de 2-3.

Matchwinnaar Chraou werd geknuffeld door zijn collega’s. DESK pakte de eerste overwinning van dit seizoen. Trainer Ad van Seeters die zes jaar bij Baronie gewerkt heeft was trots en blijk over de overwinning. “Ik ben blij voor mijn jongens, zeker als je ziet hoe hard ze trainen. De tactische zet om Van de Berg en Biemans op het middenveld te posteren viel goed uit . “We hebben vandaag de criticasters laten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen”. Volgens Van Seeters was het leuk om terug te zijn bij Baronie. “Ik kreeg een SMS’sjes: “Als we moeten verliezen dan liefst nog van Adje met zijn DESK”.