Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 06, 2011

Harmonie Kaatsheuvel wint tweede prijs

Drunen - Vandaag heeft het Groot Harmonieorkest meegedaan aan de Langstraatcup in de Voorste Venne in Drunen. Het optreden werd beoordeeld door de juryleden Steve Walker en Rob Goorhuis.

Dit optreden werd opgedragen aan Jan Clemens, bestuurslid, die afgelopen vrijdag geheel onverwacht is overleden. Na de inleiding door de ladyspeaker werd een korte periode stilte gevraagd. Het orkest ging uit respect voor Jan staan. Een foto van Jan was prominent geprojecteerd op het scherm boven het orkest.

Het orkest heeft een 2e prijs behaald met 83.1 punten.

De volledige uitslag is als volgt:

Naam Plaats Aantal Punten Divisie Prijs
Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Kaatsheuvel 83.1 Laag 2e
Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak Waspik 84.9 Hoog 3e
Koninklijke muziekvereniging Musis Sacrum Dongen 78.7 Laag 5e
Symfonisch Blaasorkest Drunen Drunen 88.3 Hoog 1e
Kerkelijke Fanfare E.M.M. Elshout Elshout 79.8 Laag 4e

NB. Drunen en Waspik moeten 5 punten meer behalen om in aanmerking te komen voor een eerste prijs, omdat zij in de hogere divisies spelen. Wanneer je dit doorrekent dan heeft Harmonie Kaatsheuvel de 2e prijs behaald met 0.2 punt verschil. Harmonie Kaatsheuvel heeft wel de 1e prijs behaald in de lagere divisies. De daarbij behorende stemvork is voor de liefhebbers dagelijks, tijdens openingstijden, de bewonderen achter de bar van de Gildenbond.