Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 03, 2011

‘Loon op Zand snoeit wijkwerk na het zaaien’

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand moet in haar bezuini­gingsplannen afblijven van het budget voor wijkgericht werken. Dit stelt een actiegroep onder lei­ding van Esther Kuijsters in een brief aan college en raad.

Momenteel heeft de gemeente an­derhalve mankracht ingezet om de leefbaarheid in de wijk te verbete­ren: het wijkteam. Ze wil daar een halve kracht op bezuinigen. Op ac­tiviteiten in de wijk wil de ge­meente 50 procent bezuinigen, waardoor er 38.000 euro overblijft. Te weinig, volgens de actiegroep. „Je kunt een barbecue organise­ren, maar voor het verbeteren van de sfeer in de wijk is geen geld meer”, stelt Kuijsters. „We worden in ons hemd gezet en vragen ons af hoe serieus we een overheid moeten nemen die eerst twee jaar gaat zaaien en vervolgens een flin­ke oogst niet wil afwachten.”

De actievoerders zeggen erg posi­tief te zijn over het wijkgericht werken, de inzet van bewoners uit de wijken en de betrokkenheid van het wijkteam. Er is bij bewo­ners weer vertrouwen opgebouwd in het overheidshandelen en dat van andere organisaties.

„Wij zijn erg positief over het wijk­gericht werken, de inzet van bewo­ners uit de wijken en de betrok­kenheid van het wijkteam en zijn individuele leden. Er is bij bewo­ners inderdaad vertrouwen opge­bouwd in het overheidshandelen en dat van andere organisaties. Wij zijn bang dat dit voor een deel weer verloren gaat als de gemeen­te gaat bezuinigen op het wijkge­richt werken. De oproep om van het budget af te blijven, wordt breed gedragen door bewoners van straten en wijken in de ge­meente Loon op Zand.”

De brief is door 25 bewoners van wijken en instanties ondertekend. Volgende week donderdag neemt de Loonse gemeenteraad een be­sluit over de kwestie.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen