Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 27, 2011

Magische verschijning op attractie van Efteling

KAATSHEUVEL – De Efteling ge­bruikt de gevels van de attracties Spookslot, De Vliegende Hollan­der en Villa Volta voor een driedi­mensionaal schouwspel van licht en projectie. Deze ‘magische ver­schijningen’ zijn te zien tijdens de WinterEfteling, van 10 november tot en met 5 februari. Het spel van licht en projectie begint als de avond valt. De bezoekers zien via driedimensionale beelden bewo­ners uit het spookslot ontsnappen, het eeuwig dolende spookschip bij de Vliegende Hollander en de ver­vloeking van de witte dame op het dak bij Villa Volta. De Efteling ge­bruikt voor het schouwspel een systeem ( 3D Video Mapping) waar­door de gebouwen snel van ge­daante lijken te veranderen.

Nieuw bij de WinterEfteling is dat bezoekers in het park oud en nieuw kunnen vieren. De attrac­ties zijn open tot middernacht. Tij­dens de WinterEfteling zijn de at­tracties speciaal aangekleed en ver­licht. Verder is er een grote over­dekte schaatsbaan, Kinder Winter Wonderland, langlaufbaan, kamp­vuren en live-entertainment.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster