Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 25, 2011

VVD-fracties willen zich laten horen bij gemeentelijke samenwerking

DE LANGSTRAAT – De drie VVD-raadsfracties in de Mid­den- Langstraat gaan intensiever met elkaar samenwerken. Ze vol­gen daarmee hun gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand, die al langere tijd bezig zijn om tot een nauwe samenwerking te komen op het gebied van onder meer economie, arbeidsmarkt, ver­keer en recreatie/ toerisme.

De VVD-raadsfracties zien de in­tergemeentelijke samenwerking in deze regio als een positieve en vooral noodzakelijke ontwikke­ling. Hans van Tuijl (VVD Waal­wijk): „ Gemeenten krijgen steeds meer taken. Dat dwingt tot meer efficiency en professionaliteit. Het samenbrengen van elkaars kwali­teiten maakt de regio sterker en daarvan profiteren alle inwoners.” Carola Couwenberg ( VVD Heus­den) zegt dat het er om gaat als VVD-fracties gezamenlijke stand­punten in te nemen over onder­werpen die binnen de interge­meentelijke samenwerking spelen. „We kunnen zo van elkaar leren, van elkaar ideeën opdoen en daar­van gebruik maken bij discussies in onze eigen gemeenteraden.”

Jacky Smit ( VVD Loon op Zand) vindt het van belang dat de VVD-neuzen dezelfde kant op staan als het gaat om regionale za­ken. „ Zo kunnen we zaken die we belangrijk vinden ook gerealiseerd krijgen.” De liberale samenwer­king maakt het volgens Couwen­berg ook mogelijk om van elkaars kennis en specialismen te profite­ren. De VVD-fracties in Waalwijk, Heusden en Loon op Zand roepen al jaren om versteviging van de ge­meentelijke samenwerking. „Geen van onze drie gemeenten kan alle taken nog alleen aan. Samenwer­king is een noodzaak. En wij wil­len als VVD daarbij nadrukkelijk samen onze stem laten horen”, al­dus Van Tuijl.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sjaak Koolen