Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 30, 2011

‘Bieb Loon móet blijven’

LOON OP ZAND – Een sluiting van de bibliotheek in Loon op Zand is nog altijd onbespreekbaar voor coalitiepartij Lijst Loon op Zand. Fractievoorzitter Jan Brekelmans zegt niet vooruit te willen lopen op de discussie over de dreigende bezuinigingen op het bibliotheek­werk. Maar hij laat er geen twijfel over bestaan dat het behoud van de bibliotheek in Loon op Zand een heel hard punt is voor zijn par­tij. Overigens valt het bibliotheek­werk onder wethouder Wil Ligten­berg, die namens Lijst Loon op Zand in het college zit.

Bibliotheek Midden-Brabant maakt zich grote zorgen over de toekomst van de bibliotheken in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Vol­gens haar dreigt de gemeente zo fors te bezuinigen dat beide vesti­gingen dicht moeten.

Er lopen nu diverse acties voor be­houd van de bibliotheken. Zo wor­den bijvoorbeeld handtekeningen ingezameld bij de biebs in Kaats­heuvel en Loon op Zand en op de website van Bibliotheek Mid­den- Brabant. Inmiddels zijn vele honderden steunbetuigingen bin­nen.

De bezuiniging is overigens nog geen uitgemaakte zaak. Wel moet de gemeente Loon op Zand vol­gend jaar fors in de kosten snijden om de begroting op orde te krij­gen. Het college ziet het als een se­rieuze optie om de jaarlijkse bijdra­ge voor de bibliotheek vanaf 2013 af te bouwen van 475.000 euro naar 150.000 euro. Als dat voorstel werkelijkheid wordt, betekent dat volgens Bibliotheek Midden-Bra­bant het einde van de bibliothe­ken in de gemeente Loon op Zand.

De politieke discussie over de be­zuinigingen barst binnenkort los. De gemeenteraad buigt zich don­derdag 10 november over de begro­ting.

Brabants Dagblad