Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 28, 2011

Markt in het centrum staat ter discussie

KAATSHEUVEL – Winkeliers, markt­kooplui en de gemeente buigen zich over de toekomst van de weekmarkt in Kaatsheuvel. Over de huidige plek in het centrum lo­pen de meningen zeer sterk uit­een. Binnenkort worden de resulta­ten van een grote enquête onder winkeliers en marktkooplui be­kend. Ook moet dan duidelijker worden wat de betrokken partijen nu precies met de weekmarkt in Kaatsheuvel willen: gewoon zo houden, een andere opstelling van de kramen of zelfs met de markt naar een heel andere locatie ver­huizen.

Een verplaatsing van de markt lijkt overigens erg lastig, want de alternatieve locaties liggen niet voor het oprapen.

Vanaf vorig jaar april staat de week­markt iedere vrijdag in de Hoofd­straat en Peperstraat. Een verhui­zing was nodig, omdat de oude lo­catie bij het Marktplein op de schop is gegaan voor het Bruisend Dorpshart.

Een aantal winkeliers in de Hoofd­straat en Peperstraat is niet te spre­ken over de kramen voor hun deur. Volgens hen lopen ze op een vrijdag veel omzet mis. Anderen zeggen juist te profiteren van de extra bezoekers bij de markt. De marktlui zelf lijken redelijk tevre­den over de huidige locatie in het centrum. „We horen heel verschil­lende geluiden”, aldus Piet den Hartog, voorzitter van winkeliers­vereniging Kaatsheuvel.

Gemeente, ondernemersvereni­ging en marktkooplui hebben daar­om besloten een enquête uit te la­ten voeren door een onafhankelijk bureau. Bij dat onderzoek is ge­vraagd naar de mening van de win­keliers en de marktlieden en niet van bezoekers van de markt. Ge­meente en winkeliersvereniging wachten met spanning op de uit­komsten van de enquête, maar wil­len daar niet op vooruitlopen. „We gaan binnenkort met elkaar om de tafel.”

Ondertussen loopt overigens ook nog de enquête naar een mogelij­ke uitbreiding van het aantal koop­zondagen. Den Hartog verwacht dat ongeveer de helft van de onder­nemers zijn mening daarover zal geven. Volgens hem komen er tot dusver zeer weinig reacties binnen van personeel en inwoners over de koopzondagen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster