Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 04, 2011

Aanpak overlast parkeren Hoefijzer

KAATSHEUVEL – Het parkeerpro­bleem rondom kantorencomplex Het Hoefijzer in Kaatsheuvel wordt aangepakt. Ondernemers klaagden over parkeeroverlast sinds de gemeente vorig jaar in het pand is getrokken.

Door de aanleg van extra parkeer­plaatsen moet het probleem min­der worden. VVD-fractievoorzitter Jacky Smit vindt het een ‘onnodi­ge investering’. „Ik vind het echt le­lijk, zoveel blik wat er nu langs die Europalaan kan staan”, schrijft ze op haar weblog.

Na de sloop van het gemeentehuis bij de Markt is een grote groep ambtenaren tijdelijk naar Het Hoefijzer verhuisd, in afwachting van nieuwbouw. Voorlopig blijft de gemeente Loon op Zand daar nog wel even zitten.

De plannen voor een nieuw ge­meentehuis zijn vertraagd en vra­gen nog volop onderzoek en on­derhandeling. Ondertussen blijven de ambtenaren in Het Hoefijzer werken.

Het Kaatsheuvelse kantorencom­plex aan de Modelleur stond voor de komst van de gemeente groten­deels leeg. Het is nu rondom Het Hoefijzer veel drukker met auto’s van werknemers en bezoekers en er wordt geklaagd over gebrek aan parkeerruimte.

De gemeente heeft gekozen voor de aanleg van tien extra parkeer­plaatsen, waar mensen met een parkeervergunning hun auto kun­nen neerzetten. VVD’er Jacky Smit begrijpt de noodzaak van de extra parkeer­ruimte niet. „Negen van de tien keer dat ik er kom, zijn er plaatsen vrij. Voor het ene in onze gemeen­te is geen geld en voor deze plaat­sen wel?”

Ze vindt ook dat het verder af­breuk doet aan de Europalaan, die het toeristische visitekaartje van de gemeente Loon op Zand zou moeten zijn. Dat is op dit moment niet het geval, concludeert ze.

Bron: Brabants Dagblad