Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 04, 2011

‘ Snel helderheid dorpshart’

KAATSHEUVEL – De inwoners van de gemeente Loon op Zand moe­ten snel meer duidelijkheid krij­gen over de toekomstige invulling van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De gemeente kijkt sa­men met Heijmans en WSG, de beoogde bouwers van het dorps­hart, hoe de mensen hierover het beste geïnformeerd kunnen wor­den. De bedoeling is onder meer om in De Werft in Kaatsheuvel op heel korte termijn één of meer in­formatie- avonden te houden. De extra uitleg is nodig omdat op straat veel vragen over het cen­trumplan leven. De communicatie is wel lastig, om­dat op dit moment nog niet duide­lijk is hoe het nieuwe dorpshart er precies uit komt te zien. De ge­meente is nog altijd in overleg met Heijmans en WSG ( VOF Bruisend Dorpshart) over mogelijke aanpas­singen van het plan, met name als het gaat om de bouw van een nieuw gemeentehuis en multifunc­tioneel centrum.

Een meerderheid van de gemeen­teraad stemde gisteravond in met een krediet van 200.000 euro voor deze extra onderhandelingskosten. VVD en CDA stemden wel tegen. Volgens de oppositiepartijen is de­ze extra uitgave tegen eerder ge­maakte afspraken in over de finan­ciering van het Kaatsheuvelse dorpshart.

Volgens het college kosten de extra onderhandelingen veel tijd en geld. Zo zijn er bijvoorbeeld de kosten voor externe begeleiding en fiscale en juridische ondersteu­ning.

„Maar het is niet zeker dat heel dat bedrag van twee ton wordt opgemaakt”, stelde wethou­der Jacques Broeders (Gemeente­belangen) gisteravond.

Esther van der Donk ( Pro3) riep het college nog eens op nu echt door te pakken met het dorpshart. „ Je kunt niet in het dorp komen of je hoort grappen over het dorps­hart.”

Het Kaatsheuvelse centrum is na­melijk veranderd in een grote bouwput na de sloop van het ge­meentehuis en andere panden aan de Nieuwe Markt. Het wachten is nog altijd op de eerste bouwactivi­teiten. De gemeente hoopt zo snel mogelijk de onderhandelingen met WSG en Heijmans af te ron­den. Bij dit overleg moeten de par­tijen rekening houden met de af­spraken die zijn gemaakt bij de Eu­ropese aanbesteding.

Bron: Brabants Dagblad