Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 08, 2011

Taximoord: "Ik ben bezeten geweest".

BREDA - Een van de drie Poolse verdachten die vastzitten voor de moord, zou dat over zijn eigen aandeel hebben verklaard.

Dat kwam dinsdagochtend naar voren tijdens een pro formazitting in Breda.

Anand werd op 9 oktober gevonden aan de Duinlaan in Kaatsheuvel, niet ver van zijn taxi. Hij was met zeven schoten om het leven gebracht. Aanvankelijk leek zijn dood een roofmoord.

Tijdens de zitting van dinsdagochtend bracht advocate Esther Vroegh namens haar 43-jarige cliënt echter naar voren dat Anand's TomTom, een portefeuille met wat geld, bankpasjes en een iPhone niet ver van de taxi werden teruggevonden. "Er was geen sprake van drie Polen die op roofjacht gingen naar geld en goederen."

Haar cliënt werd in februari van dit jaar werd aangehouden, zijn twee 24-jarige landgenoten werden eerder al opgepakt. Een van hen zou volgens Vroegh over zijn eigen aandeel hebben verklaard: 'Hij is gestorven omdat een gestoorde Pool iets in zijn hoofd kreeg. Ik werd kwaad of zo. Ik ben bezeten geweest.' Later trok hij die verklaring echter in.

Lees morgen meer in Brabants Dagblad