Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 01, 2012

Koopzondag verdeelt winkels

KAATSHEUVEL - De uitbreiding van het aantal koopzondagen zorgt voor grote verdeeldheid onder ondernemers in de gemeente Loon op Zand.
Burgemeester en wethouders willen tegemoet komen aan de wens van de supermarkten in Kaatsheuvel om volgend jaar iedere zondag open te kunnen. Maar een groep zelfstandige winkeliers is hier fel tegen. Ze spreekt van oneerlijke concurrentie als de supermarkten zeven dagen per week de deuren openen. De verontruste winkeliers roepen de politiek op om het besluit over de koopzondagen uit te stellen. Het college wil het in een toeristische-recreatieve gemeente als Loon op Zand mogelijk maken om winkels vaker op zondag te openen. Het kiest daarbij voor het Bredase Model, waarbij het aantal koopzondagen per branche of gebied kan verschillen. De ondernemers moeten daar zelf onderling afspraken over maken.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home