Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 23, 2007

Onbegrijpelijke uitslag

De familie waarvan de zoon in elkaar is gezakt op straat, waarbij iedereen dacht dat er iets in zijn glas gedaan zou zijn hebben vandaag van de politie gehoord dat er geen resten van drugs gevonden zijn in het bloed. dit wil overigens niet zeggen dat het niet is toegediend.
Het zou al uit zijn bloed kunnen zijn geweest toen er bloed is afgenomen. Nog even om je geheugen op te frissen:

In het kort
GHB is de straatnaam voor het middel GammaHydroxyButyraat (GammaHydroxyBoterzuur). Dit werd vroeger gebruikt als inslaapmiddel bij operaties. Vanwege de trage werking en de ongewenste nawerkingen wordt GHB niet meer op die manier gebruikt. GHB is verkrijgbaar als vloeistof, pillen en in poedervorm. Het is geurloos en smaakt een beetje zoutig.

Het feit dat de jongen ineens in elkaar zakte wijst volgens de ouders zeker op het feit dat er iets in zijn glas is gedaan. Navraag bij een apotheker leert dat de drug na enkele uren moeilijk op te sporen is. Ik denk dat hiermee het politiedossier gesloten is.

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik adviseer de ouders kontakt op te nemen met de behandeld arts

24 februari, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Quote: De vader, die inmiddels op de hoogte was gesteld van het feit dan zijn zoon in coma op straat lag snelde zich naar de plaats des onheil. De jongeman is afgevoerd naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg waar men constateerde dat er GHB in zijn glas gedaan was.
( GHB is de straatnaam voor het middel GammaHydroxyButyraat (GammaHydroxyBoterzuur). Dit werd vroeger gebruikt als inslaapmiddel bij operaties. Vanwege de trage werking en de ongewenste nawerkingen wordt GHB niet meer op die manier gebruikt. GHB is verkrijgbaar als vloeistof, pillen en in poedervorm. Het is geurloos en smaakt een beetje zoutig.)
Na drie uur op de intensive care kwam de jongeman bij en mocht hij het ziekenhuis verlaten. Hij moet zich elke dag melden omdat hij (na drie dagen ) nog steeds verlammingsverschijnselen heeft."


en met de vriend van mijn dochters vriendin was zeker ook niets aan de hand.
Ik snap hier totaal niets meer van.
In eerste instantie zeg ik dat er iets onder de pet wordt gehouden. Maar wat... en door wie....

24 februari, 2007  

Een reactie posten

<< Home