Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 17, 2007

Buurt nieuwe kazerne boos om naam Dodenauweg


Kaatsheuvel – Buurtbewoners van de Bernsehoef zijn boos op het gemeentebestuur van Loon op Zand omdat ze een gedeelte van de straat omgedoopt heeft tot Dodenauweg. De brandweer heeft vóór de opening van de nieuwe kazerne, die aan de Bernsehoef ligt, bij de gemeente een verzoek ingediend om het stuk vanaf de rotonde aan de Europalaan tot aan de Eftelingsestraat om te dopen tot Dodenauweg. De Kaatsheuvelse brandweer heeft een larenlange vriendschap met Dodenau en het leek het hun aardig om als cadeau aan de Duitse vrienden een straat naar de bevriende brandweer te vernoemen. Volgens Buurbewoner Hans Kahle hebben meerdere bewoners bezwaar aangetekend. “Er is toen een gesprek geweest tussen buurtbewoner Hamers en burgemeester van Hoek en om de feestelijkheden niet te verstoren is er een tijdelijk compromis uitgekomen. Het pleintje voor de kazerne kreeg bij de opening de naam “Dodenauplein”. Tot ieders verbazing zagen buurtbewoners dinsdag dat de gemeente bezig was met het plaatsen van bordjes Dodenauweg. “En wij weten van niets”, reageert Kahle boos. Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft het college op 30 oktober, met instemming van de stratencommissie besloten de straat gedeeltelijk om te dopen tot Dodenauweg. Omdat er niemand aan het stuk straat woont, zijn er volgens de gemeente geen directe belanghebbenden. Daarom is er niemand van het besluit op de hoogte gebracht. De gemeente vindt achteraf dat het chiquer zou zijn geweest als de bezwaarmakers van het besluit op de hoogte waren gesteld. Tevens wijst ze op het feit dat bezwaar maken nog steeds mogelijk is. Dat gaan de buurtbewoners ook zeker doen. “Het is al meer dan honderd jaar Bernsehoef en dat zal het ook blijven. Vanavond gaat de brief de deur al uit”, reageert mevrouw Hamers woensdagavond boos. De straatnamencommissie die woensdagmiddag onder leiding van Hoek Mertens vergadert heeft laat bij monde van Herman van Gulik(CDA) weten dat de commissie onvoldoende zwaarwegende redenen aanwezig vond om op haar het eerder genomen besluit terug te komen. De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

15 Comments:

Anonymous Anoniem said...

""Omdat er niemand aan het stuk straat woont, zijn er volgens de gemeente geen directe belanghebbenden. Daarom is er niemand van het besluit op de hoogte gebracht. """
Niemand woont er ? Er liggen percelen aan waarvan de toegang uitmondt op dit stuk straat. Die percelen zijn toch ook van iemand. ? Welk adres heeft de brandweerkazerne nu officieel?
Bernsehoef 10. ?! Want dit bedrijf woont aan de straat en dat is toch ook belanghebbende?

17 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

kan Van Hoek zelf niet reageren.

17 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Heb je weer een stok om mee te slaan!!!!!!!!!!!

17 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Typisch weer politiek !
Gewoon doordrukken zonder iets te zeggen of naar de burgers te kijken.

18 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Mevrouw Smit,

Ik denk dat u artikel 1:2 van de Awb eens goed moet bestuderen.

18 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ anoniem
Zet dat artikel er dan gelijk bij en laat de overige lezers niets zoeken en gissen.
het luidt als volgt:
Art. 1:2. [Belanghebbende] (1.2) [Geschiedenis: versie 1 januari 1998] • [Jurisprudentie: LJN AB2488; AE1887; AE3721]
-1. Onder belanghebbende wordt verstaan: degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.
-2. Ten aanzien van bestuursorganen worden de hun toevertrouwde belangen als hun belangen beschouwd.
-3. Ten aanzien van rechtspersonen worden als hun belangen mede beschouwd de algemene en collectieve belangen die zij krachtens hun doelstellingen en blijkens hun feitelijke werkzaamheden in het bijzonder behartigen.

en verder waarom anoniem reageren ???

18 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ Anoniem,

zullen we de bewoners die in Loon op Zand niet aan de Kasteelweide wonen dan ook maar bestempelen als niet belanghebbende en daarmee aankondigen dat zij daarom geen bezwaar hoeven /kunnen aantekenen.
De publicatie omtrent wijziging kasteelweide had dan ook alleen schriftelijk in de brievenbus gekieperd kunnen worden bij de inwoners van oranjeplein en kasteellaan.
De brandweercommandant vertelde mij overigens woensdagmiddag dat hij niet eens zit te wachten op een nieuwe adreswijziging hij wilde dat niet eens doorvoeren.

Inmiddels is wel duidelijk dat er weer tig excuses zijn gemaakt tegenover de inwoners en dat het niet is gegaan zoals het had gemoeten. een wethouder vertelde mij vrijdag zelfs dat er procedure fouten zijn gemaakt. Dan vraag je je toch echt af waar men mee bezig is.

18 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Empathie is het vermogen om je in te leven in de gevoelens of de gedachtegang van anderen.

Juist deze gave heeft ontbroken bij nemen van het besluit wat er is genomen bij de naamswijziging.

18 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Geachte mevrouw Smit,

Van uw reactie druipt de emotie vanaf. Terecht of niet.... uw slaat de plank volledig mis door de emotie te mengen met het juridische. Ik durf zelfs de juridische discussie aan dat het benoemen van straten een niet op rechtsgevolg gerichte handeling is en er daar dus ook niet bezwaar openstaat.

Ik kan echter uw gedachtengang inzake uw betoog over empathie wel begrijpen. Echter empathie moet dan tot uitdrukking komen in de politieke keuze om de door u aangeduide "belanghebbenden" (dus niet in de zin van de AWB) hun zienswijze kenbaar te laten maken.

Ik ben het met u eens dat laatste nogal eens ontbreekt.

Overigens ben ik helaas niet in staat om openlijk de discussie met u aan te gaan. Een anonieme reactie kan in mijn geval dus niet anders.

21 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ Laatste Anoniem

Vanuit uw emotie schrijft u druipte de emotie vanaf, Inderdaad onomwonden geeft ik dat toe.
Het college besluit of besluit niet en doet dat ook vaak zonder of met emotie, niet mer en niet minder, Ik kan dus heel ver met uw zienswijze meegaan. Echter Anoniem reageren naar een individueel raadslid wat haar nek uitsteekt om de burger centraal te stellen daar waar anderen het nalaten /... Ik vraag u hierbij rechtstreeks contact op te nemen.
groet Jacky

21 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Even verder nog @ Anoniem,
betreft het het gevoel wat heeft bewoners in te lichten zoals dat was beloofd als er een wijziging zou komen. Nu heeft een iemand heel ijverig een bordje geplaatst voordat de goede communucatie dat heeft kunnen gebeuren. Deze info heb ik van een medewerker van de gemeente ontvangen. Op de vragen die de VVD heeft gesteld is nog geen antwoord ontvangen.

21 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

O god, weer dat Jacky Smit.......
Kan die het onmens Verdonk niet achterna?

22 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

beetje flauw meneer versluis.
Iedereen mag hier reageren Jacky Smit ook.Bekend of anoniem dat maakt niks uit. Iedereen mag zijn mening en visie geven.

22 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Geachte mevrouw Smit,

Ik zal daar mijn gedachten eens over laten gaan. Zoals ik al zei, vanuit mijn positie is dat niet echt makkelijk.

25 november, 2007  
Anonymous Anoniem said...

kwestie van telefoon pakken
06 512 46382
Ik hoor je wel.

27 november, 2007  

Een reactie posten

<< Home