Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 04, 2008

Loonse druk op komst Nightliner


LOON OP ZAND - Wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) van Loon op Zand kan met een motie en een concreet plan op zak het spoedige starten van een pilot voor een Nightliner bij de provincie gaan bepleiten.

Het concrete plan moet er in samenwerking met Tilburg komen. De motie, die donderdagavond unaniem door de gemeenteraad van Loon op Zand werd aangenomen, dringt aan om met Tilburg te onderzoeken in hoeverre de Nightliner naar Tilburg- Noord doorgetrokken kan worden naar Loon op Zand en Kaatsheuvel. Volgens PvdA-fractievoorzitter Peter Flohr heeft Loon op Zand meer kans op een gewillig oor bij de provincie als ze gebruik maakt van de ervaring en de deskundigheid van Tilburg. En een unaniem aangenomen motie zou volgens hem nog eens extra duidelijk maken hoe urgent het probleem is. De proef van de SP heeft bovendien aangetoond dat een Nightliner haalbaar is. Dat argument werd onderstreept door de jongeren op de publieke tribune, die met leuzen hun hoop op een Nightliner duidelijk maakten. De PvdA diende samen met de VVD en GroenLinks de motie in. Pas nadat Bisselink de motie had overgenomen, gingen Gemeentebelangen en CDA overstag. Eerder had Bisselink erop gewezen dat er niet zomaar ingehaakt kan worden op de nachtelijke bus naar Tilburg- Noord. "De provincie bepaalt of en welke uitbreiding er komt", aldus Bisselink. Pas nadat duidelijk was geworden dat het alleen om een onderzoek voor een plan ging, was Bisselink overtuigd. Toen liet ook Gertjan van den Dries van het CDA zijn idee varen om deze maand eerst het eigen onderzoek van de provincie af te wachten. Jacky Smit-van Gijsel van de VVD hield Gemeentebelangen nog voor dat de wethouder niets in de weg staat om met de motie ook het andere pad te bewandelen en tijdens het overleg van de regiogemeenten op 17 april de Nightliner ook aan de orde te stellen.