Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 07, 2009

Stichting Pleinfestival blijft vrezen voor toekomst Taptoe


Pasveerkorps Leeuwarden Archieffoto Pleinfestival

KAATSHEUVEL De stichting Pleinfestival houdt zorgen over de toekomst van haar evenement in Kaatsheuvel. Ze vreest dat het toekomstige Marktplein te weinig ruimte biedt voor de Taptoe in combinatie met de kermis.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) wordt het nieuwe plein groot genoeg om het evenement in de huidige vorm te kunnen houden. Toch heeft het bestuur van de stichting Pleinfestival officieel bezwaar gemaakt tegen de plannen voor het nieuwe (Bruisend) dorpshart in Kaatsheuvel.

Eerder liet Maurice van Boxtel, de nieuwe voorzitter van het Pleinfestival, al weten dat de komende Kaatsheuvelse taptoe op zaterdagavond 23 mei wel eens de laatste zou kunnen zijn. Volgens Wil van Beers van de Taptoecommissie blijft er na de metamorfose van het plein echt te weinig ruimte over voor een kermis en een taptoe.

Verder leeft de vrees dat veel strengere veiligheidseisen gelden als het nieuwe Marktplein klaar is. Ook dat zou ten koste kunnen gaan van de ruimte voor de taptoe.
De Kaatsheuvelse Taptoe viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Het muziekevenement staat hoog aangeschreven bij de top van de muziekkorpsen in Nederland.

Voor de komende editie zijn weer grote namen vastgelegd als Pasveer en Jong Pasveer Leeuwardenhet Kamper Trompetter Korps, Christelijke showband Irene Ede, Drum-en showband Adest Musica Sassenheim en het North Frisian Percussion Corps Dokkum. Het Pleinfestival begint op vrijdagavond 22 mei al met het Meezingfestijn. Zaterdagmiddag is de Tienerfestatie, en ’s avonds de Taptoe met aansluitend het Pleinconcert van Present Danger.Zondag is de Braderie. Daarnaast is er alle dagen kermis. www.pleinfestivalkaatsheuvel.nl

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

weer goed geregeld. in het zelfde weekend
taptoe kaatsheuvel en de kermis in loon op zand.

kan men in kaatsheuvel niet na denken.

Frans

07 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een kwestie van vergunningen. De gemeente geeft voor beide evenementen een vergunning af.

07 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Een samenloop van omstandigheden zowel De kermis in Loon op Zand die afhankelijk is van de paasdatum(dus ook van Hemelvaart en Pinksteren) als de datum van het pleinfestival (X weken voor de ketsheuvelse kermis) vallen dit jaar samen. De -pleinfestival org. moet dus verder kijken als zijn neus lang is en de Gemeentelijke ambtenaren moeten een keer nadenken en anticiperen!!! Maar ja dat is modern en kan men wel modern doen in een conservatief durp????

07 april, 2009  
Anonymous PR Commissie Pleinfestival said...

Over de datum van het Pleinfestival wordt elk jaar goed nagedacht. Er zijn een heel aantal evenementen in de omgeving waar het PF rekening mee moet / wil houden. Zo moet het PF bijvoorbeeld minimaal 6 weken voor de grote kermis zitten. Maar er zijn zo ongelooflijk veel evenmenten in de maand mei (Moers Pinksterweekend, moederdag, MeiMarkt Tilburg, HapStap Tilburg), dat we niet kunnen voorkomen dat het samen valt met een ander evenment...

07 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

kermis in loon op zand, haha. Daar zouden ze zoiets moois van kúnnen maken, maar ja zo lang het niet gebeurd zie ik dat nu niet echt als evenement

07 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Pleinfestivalcommitee

Jullie neus is toch langer dan ik had verwacht sucses met alles

07 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ja de kermis in loon dat is ook echt een happening!

09 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home