Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 07, 2009

Zoeken naar 'extra handen'

KAATSHEUVEL - Veel organisaties in de gemeente Loon op Zand zitten te springen om vrijwilligers.

Het nieuwe Steunpunt Vrijwilligerswerk Loon op Zand wil snel de helpende hand bieden bij dit probleem. Het gaat onder meer om een vacaturebank voor vrijwilligerswerk op te richten. Hiervoor worden volgende week zo'n 250 organisaties benaderd.

Het nieuwe Steunpunt zit nu bij het pand van welzijnsinstelling Triangel-Twern aan de Hoofdstraat 32 in Kaatsheuvel. Het wil organisaties en de duizenden vrijwilligers bij elkaar brengen. Beide partijen kunnen zich bij het Steunpunt melden. Nu is de vacaturebank voor vrijwilligerswerk nog leeg. Maar dat gaat, volgens coördinator Anja van Splunder, snel veranderen. "Er is veel vraag naar vrijwilligers", stelt ze. "We verwachten al snel zo'n 50 vacatures in ons bestand te hebben. Maar we mikken uiteindelijk op ruim 100 vacatures." Over enkele weken hoopt het Steunpunt een website te lanceren met daarop het aanbod van vrijwilligerswerk.

Het Steunpunt houdt zich overigens niet alleen bezig met de vacaturebank. Ook verstrekt het informatie over vrijwilligerswerk- en beleid, komt op voor de belangen van de diverse partijen en houdt workshops en thema-bijeenkomsten. Bij het Steunpunt is ook de organisatie Contour betrokken, die gespecialiseerd is in vrijwilligerswerk.

Nu kunnen mensen alleen nog op afspraak het Steunpunt bezoeken. In de loop van dit jaar gaat het Steunpunt daarnaast werken met vrije inloop.

Meer informatie: 0416-280280 of anjavansplunder@loz.twern.nl.

3 Comments:

Anonymous Lennard Alink said...

Ik denk dat dit een heel goed initiatief is. Iedereen zit te springen om vrijwilligers. Ikzelf zit bij Scouting en bij VVN en beide kunnen vrijwilligers gebruiken.

07 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik zat zo zelf eens te denken aan die kereltjes die hun handen niet thuis kunnen houden. Laat ze maar eens voelen hoe het is om te werken, maar nog belangrijker, hoe het voelt om iets over te hebben voor je medemens.

08 april, 2009  
Anonymous keeskachel said...

niks voor de jeugd geen betaald werk!

08 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home