Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 29, 2009

Loon op Zand zet stevig in op jeugdbeleid

Nieuwe nota jeugdbeleid moet zorgketen rond maken.

Kaatsheuvel – Loon op Zand gaat de komende jaren zwaar in zetten op jeugdbeleid. Het betreft hier de jeugd van 0 tot 24 jaar.

Aanleiding voor het beleid is de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (W.M.O) en de aanbevelingen van de rekenkamer. Deze stelde onlangs vast dat in het jeugdbeleid van Loon op Zand het accent ligt op ontwikkelen, beschermen, vrijetijdsbesteding en veiligheid. Een aantal velden zoals brede school, opvoedingsondersteuning, buurtwerk, bewegen en sporten, gezondheid, zorg en sluitende zorgketen bleek in de gemeente onderbelicht.

De aandacht van de gemeente richt zich nu op preventie en zorg. Ze wil voorkomen dat kinderen op welke manier dan ook buiten de boot vallen. Wanneer kinderen toch niet goed mee kunnen of uit dreigen te vallen door schooluitval, onderwijsachterstand, werkeloosheid of criminaliteit, of wanneer ouders het niet redden, wil de gemeente hen de ondersteuning of zorg bieden die ze nodig hebben.

Voor het sluitend krijgen van de zorgketen is een grote rol weggelegd voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar ook wil de gemeente op lokaal niveau samen met schoolbesturen, welzijnsorganisaties, politie, het verenigingsleven en de bibliotheek zelf hieraan invulling geven. Het nieuwe beleid is omvat in de nota Integraal Jeugdbeleid 2009-2013.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

5 Comments:

Blogger roofvogel said...

Kunnen we misschien een begin maken met de vroege vormen van jeugdvandalisme of criminaliteit???
En wat doen we dan als moeilijke jeugd uit andere gemeenten in de onze komt wonen???

30 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

proberen de ouders op te voeden dan komt het met de jeugd ook helemaal goed

31 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Is dit niet de kip en het ei verhaal?? De jeugd van nu zijn de ouders van straks enz enz. Misschien dat op dit moment BEIDE moeten worden Heropgevoed!!

31 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

roofvogels worden normaal toch afgeschoten???

02 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hahaha hoe kan een alleenstaande moeder of vader hun kind op voeden,z moeten aan het werk jah en waar zijn de kids dan thuis en wie heeft er over zicht over niemand,dus wat wil je hier aan gaan doen?

04 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home