Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 30, 2009

Joop Bisselink terug in Loonse politiek

KAATSHEUVEL De Kaatsheuvelse ex-wethouder Joop Bisselink (56) (Gemeentebelangen) maakt een verrassende comeback in de Loonse politiek.Zo’n half jaar na zijn vertrek als wethouder keert hij nu terug als gemeenteraadslid in Loon op Zand. Bisselink neemt de plek in van Kees Span, die morgen afscheid neemt van de gemeenteraad.
Joop Bisselink stopte in maart van dit jaar om gezondheidsredenen als wethouder. Hij zat te diep in zijn werk, en zijn lichaam begon tegen te sputteren, zo stelde hij bij zijn afscheid na zeven jaar wethouderschap.

Volgens Bisselink heeft Kees Span nu zelf gevraagd om zijn raadszetel over te nemen. Span kan namelijk zijn raadswerk niet meer combineren met zijn zijn drukke baan. „ Toen ik in de problemen zat stond iedereen klaar om me te helpen. Datzelfde doe ik nu voor Kees,”aldus Bisselink. Met zijn gezondheid zit het nu goed, benadrukt Bisselink.

De ex-wethouder wordt in de raadsvergadering van november geïnstalleerd. Het wordt overigens een kortstondig avontuur in de Loonse gemeenteraad. Bisselink zegt na de verkiezingen maart volgend jaar niet meer terug te keren in de raad. Wel zal hij op de achtergrond actief blijven binnen Gemeentebelangen.

Gemeentebelangen-fractievoorzitter Ad van Laarhoven is blij dat Joop Bisselink de plaats van Span wil innemen, maar vindt het eigenlijk ook een logisch gevolg van de kieswet. „Joop stond bij de laatste verkiezingen bij ons als eerste op de lijst. Als hij nee had gezegd zou Kees Smulders gevraagd worden. Die stond namelijk tweede op de lijst”. Smulders is onlangs toegetreden tot het bestuur van het CDA.
Volgens van Laarhoven wordt nu ook de roddel, dat Bisselink gebrouilleerd zou zijn met ‘zijn’ partij, bij deze de uit de wereld geholpen.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat kan mijnheer van Laarhoven het toch prachtig vertellen. Maar jammer voor hem is dat veel mensen die iets van de Loonse politiek afweten wel beter weten! Als Dhr Smulders de zetel aangeboden had gekregen dan had gemeentebelangen in november een zetel minder gehad!En dit soort smoesjes werken niet bij de burgers zo kort voor de verkiezingen!!

30 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dat zijn geen smoesjes, dat is de kieswet. Als er iemand opstapt vraag je de eerste op de laatste verkiezingslijst. Als die nee zegt, moet je de tweede vragen, dan de derde, etc. Daar heb je geen keus in als partij.

Trouwens, ik geloof niet dat Smulders (nu CDA) de zetel had aangenomen. Het CDA zit nog steeds in de coalitie. Dat zou de verhoudingen niet echt beter hebben gemaakt, toch?

01 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Te diep in zijn werk? Te diep in de afvalbak! Als nu eens heel GB op de achtergrond actief blijft, dan pas kunnen er stappen worden gezet. Het wordt nu toch echt tijd om de hegemonie van 'Mijn belang voorop' de das om te doen bij de volgende verkiezingen. Even de kou trotseren en daarna bouwen aan een groot haardvuur.

Roy

01 oktober, 2009  
Anonymous Brabants Dagblad said...

Commentaar
Rare rentree
Oud-wethouder Joop Bisselink maakt zich op voor een verras­sende comeback.
Amper een half jaar na zijn emo­tionele afscheid van het college van Loon op Zand keert hij als raadslid van Gemeentebelangen alweer terug in de politieke arena. De opmerkelijke rentree heeft wei­nig te maken met politieke hon­ger van Bisselink, maar alles met het gesol met een raadszetel.
Bisselink neemt de plek in van de jeugdige Kees Span, die vanwege drukke werkzaamheden amper een half jaar voor de verkiezingen in maart uit de gemeenteraad stapt. Bisselink keert niet terug, omdat hij de politiek in Loon op Zand zo heeft gemist, maar om ‘Kees te helpen’, zo blijkt uit de woorden van de 56- jarige Kaats­heuvelnaar.
Raadswerk als vrien­dendienst dus. Dat klinkt weinig inspirerend.
Bisselink mag nu tot de verkiezin­gen van maart 2010 zijn voormali­ge collega’s in het college en zijn opvolger Jacques Broeders als ge­meenteraadslid ‘kritisch’ gaan vol­gen. Daarna verdwijnt hij weer bliksemsnel van het politieke to­neel.
De wonderlijke regels van de Kies­wet spelen een belangrijke rol bij de terugkeer van Joop Bisselink.
Had Bisselink voor de eer be­dankt, dan moest de grootste coa­litiepartij aankloppen bij de num­mer twee op de kieslijst in 2006: Cees Smulders. Die is zijn liefde voor Gemeentebelangen al lang verloren, stapte uit de partij, be­gon eenmanspartij Burgerbelang en is ondertussen liefdevol opge­nomen in het bestuur van coalitie­partner CDA. Ook al geen route om als democraat vrolijk van te worden.
Bisselink behoedt de grootste coal­tiepartij Gemeentebelangen dus mogelijk voor het verlies van de zevende zetel, maar niet voor ge­zichtsverlies. Voor de buitenstaan­der is politiek zo immers niet meer te volgen.

01 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Prima commentaar van Brabants Dagblad zei:!!!!!!
Burgers van Loon op Zand zo is het en niet anders !

01 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Mijn stuk was ook kritisch vwb Gemeentebelangen maar dat plaats je niet ,wat ben jij een meeloper zeg.

01 oktober, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik dacht dat Kees er sowieso uit moest omdat hij naar Dongen zou verhuizen? Dus helemaal niks druk...

01 oktober, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

@ anoniem
Welk stuk? Plaats het dan nog een keer of maak je bekend

02 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home