Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 17, 2009

Nieuwe lokale partij verdeelt Loonse PvdA

Peter Flohr

Kaatsheuvel – Het plan voor een nieuwe progressieve lokale partij zorgt voor verdeeldheid onder de huidige raadsleden van de PvdA in de gemeente Loon op Zand.


De fractie telt voor- en tegenstanders van zo’n partij, waarin PvdA en GroenLinks zouden moeten opgaan. De leden van de twee partijen hebben maandag 2 november het laatste woord over de oprichting van zo’n nieuwe partij, waarvan de naam ook die dag bekend wordt gemaakt. PvdA fractievoorzitter Peter Flohr schat de kans dat de partij er komt op 80 a 90 %. Hij is een van de stuwende krachten achter het initiatief. Net als Flohr is PvdA raadslid Esther van der Donk een groot voorstander. Wim Meulesteen staat juist kritisch tegenover de plannen. Sjaak Fijten weet nog niet of hij voor of tegen de nieuwe partij gaat stemmen. Raadslid Cees van de Ven (GroenLinks) vindt het hard nodig dat de linkse partijen samen een vuist gaan maken. “Bij GroenLinks speelt de discussie over de nieuwe partij ook een stuk minder dan bij de PvdA”, concludeert hij. De PvdA heeft vier zetels in de Loonse gemeenteraad, GroenLinks een.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Er zijn toch meer progressieve partijen en stemmers in de Gem. Loon op Zand als alleen die van P.v.d.A. en Groen-Links !

18 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home