Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 30, 2010

‘Horeca moet bij dorpshart’

KAATSHEUVEL – Nieuwe horeca moet zich in de toekomst in Kaats­heuvel zoveel mogelijk vestigen rond het ‘ Bruisend Dorpshart’. De gemeente is daarom nu al terug­houdender bij verzoeken om el­ders in het dorp een horeca-vesti­ging te beginnen. Het college weet nog niet hoe groot de interesse zal zijn voor een horeca-zaak bij het dorpshart. „Daarvoor is het nog te vroeg”, al­dus wethouder Ruud van Eijkeren ( Pro3). „ De ondernemers zullen eerst willen weten hoe het dorps­hart er precies uit komt te zien voordat ze zo’n avontuur aan­gaan.” Ook is het voor veel onder­nemers een financieel onzekere tijd.

De gemeente zal kritisch kijken naar verzoeken om elders in het dorp Kaatsheuvel horeca- gelegen­heden te vestigen. Dat geldt uiter­aard minder voor locaties waar al een horeca- bestemming op zit. Het wordt anders als de plannen in strijd zijn met het bestemmings­plan, en deze dus gewijzigd moet worden. „We zeggen niet nee te­gen alles, maar zijn wel terughou­dender”, aldus Van Eijkeren. Zo werkt de gemeente niet mee aan de plannen voor een bistro aan de Hoofdstraat 2 in Kaatsheuvel, waar nu een woonbestemming op zit. Het college wijst hierbij ook op de plannen om de horeca zoveel mo­gelijk te concentreren rond het dorpshart. Maar ook een mogelijk parkeerprobleem speelt een rol bij dit besluit.

De komende jaren wordt ge­bouwd aan het dorpshart met een nieuw gemeentehuis, multifunctio­neel centrum (Carré), horeca, wo­ningen en parkeerkelder. Binnen­kort begint de echte sloop van het gemeentehuis en de leegstaande panden aan de Nieuwe Markt.