Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 30, 2010

Markt Kaatsheuvel oogst lof en kritiek

KAATSHEUVEL – Niet alle winkeliers in het Kaatsheuvelse centrum zijn blij met de verhuizing van de weekmarkt naar de Hoofdstraat en Peperstraat. Een aantal onderne­mers zegt nu op vrijdag minder omzet te draaien. Winkels in het centrum zouden slechter bereik­baar zijn door de markt, luidt hun kritiek.

Sinds april dit jaar is de week­markt op vrijdag verplaatst naar de winkelstraten Hoofdstraat en Peperstraat. Een verhuizing van de marktkramen was nodig, omdat de oude locatie bij het Marktplein op de schop gaat. De weekmarkt blijft minstens nog 2,5 jaar op deze plek in het winkelgebied. Verre­weg de meeste marktlui zijn vol­gens de gemeente tevreden over de nieuwe plek. Maar de menin­gen van de winkeliers in het cen­trum lopen uiteen. Een aantal zegt omzet mis te lopen. „Het gaat dan vooral om winkels uit de food-sec­tor”, stelt Piet den Hartog, voorzit­ter van de Winkeliers Vereniging Kaatsheuvel. „De kritiek richt zich met name op de bereikbaarheid. Voor de snelle boodschap willen mensen graag voor de deur parke­ren. Dat gaat nu vaak niet.”

Andere ondernemers in het cen­trum zijn juist positief over de komst van de markt. Vooral bij de non- foodsector, zoals kleding- en schoenenwinkels, komen op vrij­dag veel mensen binnenlopen die ook de weekmarkt bezoeken.

Wethouder Wim Aussems (Ge­meentebelangen) kent de wisselen­de reacties. „ Als je iets verandert, is het lastig om iedereen voor hon­derd procent tevreden te stellen. Volgens de marktlui is het nu een van de beste markten in de regio. Een aantal winkeliers is tevreden, anderen weer minder.” Hij wijst erop dat al de nodige verbeterin­gen zijn doorgevoerd, bijvoorbeeld door een wat andere opstelling van de marktkramen. „En we blij­ven als gemeente in overleg met marktlui en winkeliers. En als het mogelijk is, verbeteren we zaken.”
Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster