Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, november 29, 2010

Kaatsheuvel zamelt met kerstboom geld in


KAATSHEUVEL - Er is nog 525.000 euro nodig om de Sint Janskerk in Kaatsheuvel te restaureren.

Zondag werd een nieuwe actie gestart om geld in te zamelen voor de kerk. Het Kaatsheuvels Gilde Sint Jan en het Loonse Gilde St. Ambrosius trokken zondag vanaf het Marktplein naar de Sint Janskerk aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel, om de actie 'Sterren Stralen' luister bij te zetten.

De restauratiecommissie verkoopt voor 5 euro wenskaarten. Deze kunnen verzonden worden naar een dierbare, een vriend, een bekende of een ernstig zieke. Het bijzondere aan de actie is dat voor iedereen voor wie een wenskaart is gekocht, het actiecomité Restauratie St. Janskerk een lampje laat branden in de kerstboom, die speciaal voor deze gelegenheid is verplaatst van de Nieuwe Markt naar het Parochieel Centrum in de Hoofdstraat.

Om de kerk te restaureren heeft het kerkbestuur al geld van de Provincie en van de gemeente Loon op Zand gekregen. Maar naast deze giften moet de restauratiecommissie zelf een bedrag van 525.000 euro bijeen zien te krijgen. Het bedrag moet voor eind 2011 binnen zijn gehaald en de teller staat op 170.000 euro. Volgens Van Wezel en penningmeester Nies Schellekens bestaat er geen twijfel dat het ook gehaald wordt.

Bron Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen