Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 17, 2011

Concordia kan weer verder

Loon op Zand - Na twee jaar de deu­ren gesloten te heb­ben, opent café Con­cordia in Loon op Zand binnenkort zijn deuren. Maar met een andere exploitant én met een nieuwe naam: Eigenwijs Loon op Zand. Er moet nog heel veel werk verzet worden, wil de nieuwe exploitant van Concordia, Marcel van Osch (38), op 26 februari zijn zaak kun­nen openen.

Over hulp heeft de geboren Kaatsheuvelnaar niet te klagen. De collega’s van de Loonse vrijwillige brandweer steken gere­geld een handje toe. Hij doet bijna alles zelf. „ Als je alles door een be­drijf moet laten doen, dan is dat onbetaalbaar”, zegt de handige Van Osch. De horeca zit hem in ‘t bloed: „Mijn vader en moeder heb­ben altijd achter de bar gestaan in de kantine van VV Berkdijk in Kaatsheuvel en ikzelf heb bij diver­se gelegenheden als discjockey mu­ziek gedraaid en achter de bar ge­staan”.

Voor Van Osch gaat de gro­te wens om Concordia te herope­nen in vervulling. „Ik ben bezig ge­weest om het pand zelf te kopen maar in de tijd van economische recessie is het moeilijk om de fi­nanciering rond te krijgen. Een in­vesteringsgroep sprong bij en kocht het café met feestzaal met een totale vloeroppervlak van 300 mén de bovenwoning.

Van Osch huurt het pand en in de bovenwoning komt een jong stelle­tje te wonen. De enthousiaste ex­ploitant hoopt het cafégedeelte vóór carnaval helemaal gereed te hebben. Na carnaval komt er ach­ter het bargedeelte een doorzichti­ge wand met een doorkijk naar de grote zaal waar een gewoon biljart en een poolbiljart komt te staan.

Van Osch gaat rustig van start, maar hoopt snel bruiloften en par­tijen én uitvaarten binnen te ha­len. „Het eerste grote feest is al ge­boekt”. Ook gokt hij op de toeris­ten. Die kunnen bij hem scooters huren, huifkartochten boeken en zelfs een heuse discobus huren, compleet met bar en discolampen. Van Osch wil de prijzen betaal­baar houden. Een pilsje gaat 1,50 euro kosten. „Mijn vader Leo zegt altijd: ‘ Vroeger kon je voor 25 gul­den je eigen zat zuipen en nu kun je voor 25 euro nog geen rondje meer geven’. Die woorden heb ik goed in mijn oren geknoopt”.

Naast verschillende soorten bieren kan de klant er van de kleine kaart eten. In mei wil hij starten met het populaire steppegras. Van Osch heeft hoge verwachtingen van carnaval. „Concordia heeft een hele historie van kindercarnaval.

Die traditie wil ik graag voortzet­ten”. Maar voordat het zover is, is Van Osch naar eigen zeggen 24 uur per dag aan ’t klussen in de zaak. Hij verheugt zich enorm op de openingsavond. „Dan komt Rob Grijsbach zingen”. De beken­de zanger zong ooit zijn eerste no­ten tijdens een discoavond waar Van Osch draaide.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen