Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 16, 2011

Hoveniers hoor je niet klagen

De Moer - Hoveniersbedrijven in Midden-Brabant merken nog weinig van de geplande bezuinigingen op groenbeheer. Vorige week werd bekend dat de helft van de Nederlandse gemeenten dit jaar bespaart op de hovenierstaken, maar in de regio Midden-Brabant is alleen de gemeente Loon op Zand concreet van plan het komend jaar te snijden in het budget.

De gemeente moet nog vaststellen met hoeveel. Het groenbudget staat bij Hilvarenbeek, Dongen en Oirschot in 2012 op de agenda.

Directeur René Beskers van Gebr. Brouwers Groenvoorziening in De Moer merkt wel dat gemeenten tactischer aanbesteden: "Ze wachten langer met aanbestedingen. Dat drukt de prijs. Daarnaast mag gras tegenwoordig een stuk langer zijn, dus we maaien nu hooguit zeventien keer per jaar in plaats van vierentwintig. Er is nog geen sprake van grote bezuinigingen, maar het aantal orders neemt wel degelijk af."