Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 20, 2011

“De beste wint niet altijd”

Uden - Verdediger Stepan Zopfi was na de uitwedstrijd tegen UDI ’19 totaal kapot. “Ik ben kei kapot en ik heb alles gegeven voor de ploeg. Het is alleen jammer van die twee knullige goals tegen”. De kritische jonge verdediger was tevreden over zijn eigen spel. “Alleen de passing kan beter”. Toch stond volgens Sopfi het elftal vooral in de eerste helft goed. “We speelden goed combinatievoetbal, maar elke wedstrijd is voor ons is een finale”. En gezien de stand heeft de verdediger gelijk. “De beste wint niet altijd”, merkte trainer Theo van Dungen van UDI’19 na afloop van de gewonnen ontmoeting tegen DESK op. De trainer vond dat zijn ploeg met name de eerste helft had ‘gestolen’.

Onder een prachtige voorjaarszon begon DESK met een verrassende opstelling. Imdat Solmaz startte als diepe spits met daarachter Yasine Asrih. De vleugels werden bezet door van den Casper Elsacker en Stijn Biemans.

DESK startte fel. De Kaatsheuvelnaren vonden elkaar blindelings en de combinaties liepen vloeiend. Binnen toen minuten hadden de gasten eigenlijk met 0-1 voor moeten staan, maar twee honderd procent kansen werden om zeep geholpen. Toch bleef DESK de bovenliggende ploeg. De tactische zet van trainer Van Seeters pakte goed uit. De bal werd rustig rondgespeeld en UDI’19 kwam er nauwelijks aan te pas. Dat duurde tot de veertigste minuut. Bram Wonders werd op een afstand van achttien 18 meter vrij gespeeld. Zijn uithaal belandde in de linker benedenhoek achter Rini Hoevenaar: 1-0. Net voor de thee kopte Ashri de dal door naar Imdat Solmaz, die de bal achter doelman Tom Jacobs deed belanden en de ruststand bepaalde op 1-1.

Terwijl de helft van de toeschouwers nog in de kantine zat en de hervatting twee minuten ver was werd Sam Wassenberg vrij voor Hoevenaar gezet. Met een droog schot zette hij de thuisclub op 2-1. De grootste kans op de gelijkmaker kreeg in de 67ste Yasine Asrih die een 100 % kans te zacht inschoot. DESK bleef achter de feiten aanlopen en ging een tegen een spelen waardoor er achterin gaten vielen. Maar de spitsen van de thuisclub verzuimde de kansen af te maken. DESK was niet meer bij machte om de verdiende gelijk gelijkmaker te scoren.

Ad van Seeters was na de nederlaag aangeslagen. Maar hij kon zijn team niets verwijten. “We combineren heel lekker, de organisatie staat beter dan voor de winter en toch wordt je op details afgestraft. “Ik vraag me wel af hoe het vier keer kan gebeuren dat twee minuten na rust er weer een tegendoelpunt valt. Dat is nu al de vierde keer”. Volgens Van Seeters was de nederlaag ‘pijnlijk’. “We hadden de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen”.