Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 30, 2011

Actie tegen overlast jeugd

Kaatsheuvel – De overlast door rondhangende jeugd heeft de spe­ciale aandacht van de gemeente Loon op Zand, welzijnsorganisatie Twern en politie. Ze hebben nu de diverse jeugdgroepen in de dorpen in beeld gebracht. Op een aantal lo­caties moet de overlast aangepakt worden. Zo is nu overleg met een groep jongeren in het dorp Loon op Zand over een eventuele ver­huizing naar een andere plek. Om welke jeugd het gaat, wil de ge­meente niet zeggen. „Dat is niet goed voor het overleg.”

De gemeente Loon op Zand wil extra inspanning leveren om de overlast door groepjes jongeren te verminderen. Dat blijkt uit haar uitvoeringsprogramma ‘Integraal Veiligheidsbeleid 2011’. Ze slaat hiervoor de handen ineen met Twern en politie. Eén van de doel­stellingen is om minimaal twee hanggroepen aan te pakken, die hinder en overlast veroorzaken. De regie ligt hierbij bij de gemeen­te. De betrokken partijen willen eerst met de bewuste jongeren zelf een oplossing zien te vinden. Met één groep jeugd in Loon op Zand lopen de gesprekken dus al. Later volgt overleg met een tweede groep uit Kaatsheuvel of Loon op Zand.

Vorig jaar zijn ook al twee groe­pen hangjongeren naar een andere plek verhuisd, waar ze geen over­last veroorzaken, bijvoorbeeld de locatie aan de Europalaan in Kaats­heuvel. Dit is gebeurd in overleg met de jeugd zelf en bewoners. Volgens de gemeente sorteren dit soort maatregelen effect en wordt de overlast in woonwijken min­der.

Het vizier wordt overigens niet al­leen gericht op jongeren die voor overlast zorgen. Het jongerenwerk gaat op een positieve manier aan­dacht schenken aan de zogeheten ‘aanvaardbare’ jeugdgroepen, waar­bij dit soort problemen niet spe­len.

Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster