Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 29, 2011

commentaar Zere plek

Het interne rapport over de dreigende te­korten bij de plannen voor het multifunctio­neel centrum Carré, onderdeel van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel, liegt er niet om. Mis­communicatie, foute berekenin­gen, een wirwar van dossiers en waarschuwingen waarop te laat is gereageerd: dat klinkt ernstig. En veel vragen zijn nog onbeant­woord.

Burgemeester Wim Luijendijk noemt de resultaten van het rap­port ‘niet schokkend’, al zal de man op straat daar anders over denken. Volgens Luijendijk spe­len zulke problemen vaker bij me­gaprojecten, en gaat het om het eindresultaat. Maar juist bij mil­joenenprojecten kunnen fouten grote gevolgen hebben. Het harde feit is dat de bouw van multifunc­tioneel centrum Carré onzeker is, nu een tekort dreigt van zes ton op het accommodatiebeleid. Daar­door dreigen claims van de beoog­de bouwers en vertragingen die veel geld kosten. En dat in een tijd dat Loon op Zand het finan­cieel al zwaar te halen heeft.

De gemeenteraad wil terecht op­heldering over de problemen. Het interne onderzoek door drie amb­tenaren geeft een eerste aanzet.

Ze durven de vinger op de zere plek te leggen, al is het geen idea­le situatie om in ‘eigen’ huis een kritisch onderzoek te moeten doen. De onderzoekers twijfelen ook of ze wel alle relevante infor­matie op tafel hebben gekregen uit de wirwar van dossiers, beslui­ten en documenten.

Duidelijk is dat het lange tijd aan goede regie heeft ontbroken.

Maar tot dusver wijzen de par­tijen steeds met een beschuldigen­de vinger naar elkaar. De eens ver­antwoordelijke wethouders Hans Waijers (CDA) enWim Aussems ( Gemeentebelangen) zijn inmid­dels vertrokken, maar ook Luijen­dijk mag zich als burgemeester de­ze kritiek aantrekken.

De raad besluit morgen of er ook een extern onafhankelijk onder­zoek nodig is. Eigenlijk zonde van het geld, maar voor de geloofwaar­digheid van het gemeentebestuur een must.

1 Comments:

Blogger peter said...

kan iemand mij vertellen wat die externe onderzoeken al gekost hebben,
en is het nu eens niet de tijd dat het hele colege opstapt , zodat er eens een echte oplossing komt,
enja je kan het verleden niet voorbij lopen , wat weleens gesugereerd wordt door bepaalde mensen hier.
en vooral omdat het hele plan van dat bruisend dorpshart , op loszand gepland is.

maar ja ze blijven liever op het pluch zitten


peter

29 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home