Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 24, 2011

Wethouder Aussems stapt per direct op


Wim Aussems geeft uitleg tijdens de raadsvergadering

KAATSHEUVEL – Wim Aussems (Gemeentebelangen) stapt met ‘pijn in het hart’ op als wethouder van de gemeente Loon op Zand. Hij bood gisteravond zijn ontslagbrief aan. Volgens Aussems ontbreekt het bij een deel van de raad en college aan vertrouwen in zijn persoon en werkwijze. „Er is op de man gespeeld”, vindt hij. „Dat heeft me diep geraakt.”
Aan het begin van de raadsvergadering kondigde Aussems zijn vertrek aan na vijf jaar wethouderschap. Na zijn verklaring verliet hij de raadzaal.
Het was al enkele weken onrustig rond de persoon Aussems. De wethouder kwam zwaar onder vuur te liggen tijdens de recente politieke discussie over het Sociaal-Economisch Beleidsplan en de ontwikkelingsvisie winkelhart Kaatsheuvel. Aussems werd vooral een gebrekkige communicatie met de ondernemers verweten. Gisteravond liet hij die verwijten zeer onterecht te vinden. „Veel te kort door de bocht”. betoogde hij gisteravond. Aussems deed de dringende oproep aan de politici om voortaan pas te oordelen als ze echt weten hoe de vork in de steel zit.
Aussems liet deze week vanwege de ‘politieke sfeer’ al de vergadering over ‘zijn’ accommodatiebeleid aan zich voorbij gaan en liet collega Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) die avond het woord doen. Maar zijn plotselinge vertrek heeft velen gisteravond toch verrast. Aussems mist het vertrouwen in zijn werkwijze. „Ik wil mezelf kunnen zijn. Natuurlijk maak ik ook fouten. Maar het lijkt alsof alles bij mij onder een vergrootglas ligt. En dat ik verantwoordelijk word gehouden voor als wat mis gaat.” Hij wees op de vroegere discussies over de fusie tussen de welzijnsinstellingen Twern en Triangel. „Er was eerst enorme kritiek. Maar na een jaar was er grote tevredenheid.” Aussems vertrekt op een moment dat de gemeente Loon op Zand het niet makkelijk heeft. Hij had graag mee willen helpen om schoon schip te maken. „Maar daar heb je politieke draagvlak voor nodig.” Hij pleitte nog wel voor een heel nauwe samenwerking met de buurgemeenten. „Anders blijf je achter de feiten aanhollen.”
Volgens burgemeester Wim Luijendijk hebben de andere leden van het college resppect en waardering voor hest bsluit van Wim Aussems: „We hebben veel waardering en respect voor hem.”

1 Comments:

Blogger Reaguurder said...

Wim, aardige vent. Maar helaas net als zoveel in onze gemeente, bestuurlijk zwaar incompetent.

24 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home