Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 25, 2011

Oplossing vertrek Aussems vergt tijd

KAATSHEUVEL – Gemeentebelangen neemt de tijd om een geschikte op­volger te vinden voor de opgestap­te wethouder Wim Aussems. „We moeten waken voor paniekvoet­bal”, aldus fractievoorzitter Ad van Laarhoven. Na het zomerreces moet er een oplossing komen voor de plotseling ontstane vacature van Aussems. Het bestuur van Ge­meentebelangen zal de komende tijd op zoek moeten naar een goe­de kandidaat voor de wethouders­post in Loon op Zand.

Volgens Van Laarhoven zijn er wel wat geschikte wethouderskandida­ten te bedenken, ook uit de hoek van Gemeentebelangen, maar is het natuurlijk de vraag of die wel beschikbaar zijn. „ Zoiets komt al­tijd onverwacht.”

Wim Aussems overhandigde don­derdagavond zijn ontslagbrief, om­dat hij het vertrouwen mist bij een deel van de gemeenteraad en colle­ge. De soms harde kritiek op zijn optreden als wethouder heeft hem diep geraakt en hij zegt niet te kun­nen werken zoals hij dat graag wil. Aussems wil eerst alles rustig op een rijtje zetten nu een einde is ge­komen aan vijf jaar wethouder­schap. „Ik heb de afgelopen weken al geworsteld met de vraag wat ik zou gaan doen. Donderdag besloot ik om nog dezelfde avond mijn ontslagbrief te overhandigen”, zo vertelt hij een dag na zijn vertrek. „Het brengt toch de nodige emo­ties met zich mee. Daarom wil ik nu eerst alles laten bezinken.” Maar hij wil zeker weer aan de slag, maar (voorlopig) niet meer in de politiek. Hij richt zijn blik nu vooral op het bedrijfsleven, onder­wijs of een baan als zelfstandig on­dernemer.

Het vertrek van Aussems is voor Van Laarhoven niet echt als een verrassing gekomen. „Wim is al langer aan het worstelen. Er is de afgelopen tijd natuurlijk ook al veel gepraat en geëvalueerd. De sterke en minder goede punten van Wim (Aussems, red.) zijn be­kend. In de contacten met de be­volking is hij ijzersterk, in de raad­zaal komt hij wat minder uit de verf.”

De opvolger van Aussems moet van goede huize komen. In de ge­meente Loon op Zand ligt veel werk te wachten. „Het moet een sterk figuur met de nodige daad­kracht zijn”, stelt Van Laarhoven vast.

De taken van Aussems worden nu tijdelijk verdeeld onder de andere drie wethouders en de burgemees­ter. „Het moet lukken om de perio­de tot de zomervakantie zo te over­bruggen”, aldus burgemeester Wim Luijendijk.

Hij spreekt van een ‘ verstandig be­sluit’ van Aussems om afscheid te nemen. „Wij zagen ook zijn wor­steling en deelden zijn conclusie over de politieke situatie. Dat heeft dus niets te maken met de per­soonWim Aussems

Bron: Brabants Dagblad. Auteur M.Koster Foto: Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Heb zelf na een korte raadsperiode voor 100% zelf een einde gemaakt aan mijn raadslidmaatschap.Waarom:omdat je als raadslid,wethouder moet kunnen sjoemelen,veel moet praten en niets verwezelijken en niet vergeten je collega's af te zeiken;daarom heb ik snel een einde gemaakt aan mijn eigen raadsperiode.Ik zeg dit vanwege alle artikelen over Wim Aussems die mij toch te ver gaan.Doen zijn ex collega's het beter: ZEKER WETEN VAN NIET. Uitgezonderd Wil Ligtenberg.

26 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home