Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 30, 2011

‘Adoptie’ van bloembakken en perken in Loon op Zand

LOON OP ZAND – De gemeente moet steeds meer bezuinigen op het openbaar groen. Maar de werk­nemers van sociale werkvoorzi­e-ningWML Facilitair schieten te hulp. In het kerkdorp Loon op Zand ‘adopteert’WML nu verschil­lende wisselperken en bloembak­ken.

Het betreft een groenstrook aan de entree van het dorp bij de car­poolplaats, waar aanvankelijk gras gepland was, drie grote bloemscha­len aan de Kerkstraat en het plant­soentje bij het kunstwerk aan de Ecliptica. „Wij zorgen ervoor dat die plaatsen er een heel jaar mooi bijstaan”, stelt Hans Bax, van WML Facilitair. Er is bewust voor het kerkdorp Loon op Zand geko­zen omdat deWML naast basis­school De Blokkendoos een kan­toortje met opslagruimte heeft.

Bax ziet door de bezuinigingen het straatbeeld snel veranderen.

„ Groen is belangrijk voor de leef­baarheid van de mens. Daarom willen wij nog enkele elementen in het dorp intact houden”, legt hij uit. Er zijn ongeveer 1250 plan­ten door de medewerkers van WML Facilitair gezet.

De kosten van de beplanting en het onderhoud worden door WML Facilitair gedragen.

Volgens Bax, die continue 55 men­sen van deWML in de gemeente Loon op Zand heeft werken, is de adoptie in goed overleg gegaan met de gemeente.

„ Ze wilden gelijk al meer”, grapt Bax

Bron: Brabants Dagblad Auteur : Jan in 't Groen