Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 11, 2012

Efteling lanceert Jokie

KAATSHEUVEL – Fantasiefiguur Jokie krijgt een prominente rol bij de Efteling. Zaterdag is hij geïntroduceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het attractiepark die door vijfhonderd verklede gasten werd bijgewoond. Jokie krijgt een eigen tv-serie, boekjes en later dit jaar een speciale website.

 Daarnaast komen bezoekers van de Efteling Jokie en zijn vriendinnetje Jet straks tegen in het park.
Met Jokie richt de Efteling zich vooral op kinderen van 0 tot 3 jaar. Deze ontdekkingsreiziger met zijn grote rode neus is bekend van de onlangs vernieuwde attractie Carnaval Festival. De belevenissen van Jokie komen binnenkort op tv. In 52 afleveringen van vijf minuten beleven hij en Jet tal van avonturen. Zaterdag bij de feestelijke bijeenkomst zijn ook de eerste drie boekjes geïntroduceerd: de avonturen van Jokie in Nederland, Oostenrijk en Italië. Om de drie maanden verschijnt er een nieuw boekje.
De Efteling gaat ook allerlei producten rond Jokie en Jet verkopen: van logeerkoffer, muziekinstrumenten tot zwempakjes.