Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 28, 2012

Janneke Schopman traint DES Dames 1


KAATSHEUVEL – Niemand minder dan de ex-international Janneke Schopman, ooit genomineerd voor de titel beste hockeyster ter wereld, verzorgde afgelopen woensdag een training aan Dames 1 van hockeyclub DES uit Kaatsheuvel. Een sportieve opsteker die het team goed kan gebruiken, nu ze hard op weg is naar het kampioenschap.

Janneke is na het WK hockey in 2010 gestopt met spelen en is sindsdien succesvol trainer/coach van de vrouwenhoofdklasser SCHC uit Bilthoven. Daarnaast werkt zij als projectcoördinator bij Heijmans. “Door mijn drukke werkzaamheden verzorg ik tegenwoordig amper meer trainingen of clinics, maar voor DES heb ik een uitzondering gemaakt”, vertelt  ze. Zij beschouwt het als een vriendendienst voor Maarten van de Laarschot, trainer/coach van Dames 1, die eerder met haar heeft samengewerkt als assistent-trainer/coach bij HC Den Bosch.


Dames 1 van DES speelt derde klasse en staat momenteel bovenaan in de poule. Met nog vijf wedstrijden te gaan, maakt zij volop kans op de titel. Alleen Barendrecht, die op 10 juni als laatste op het programma staat, biedt nog serieuze concurrentie. Maarten heeft de professional uitgenodigd om zijn dames een laatste zetje mee te geven voor de eindstrijd. “Ik geef al bijna acht jaar training aan dit team. Het is goed om dan eens te werken met iemand met een andere trainingsmethode en een frisse blik. Janneke heeft feilloos ingestoken op onze behoefte door vooral te focussen op aanvallend hockey. Cirkelbezetting, diepte, voetrichting, backhandslag, dat soort zaken. Het gaat om kleine nuances die net het verschil kunnen maken.”