Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 05, 2013

Poldermodel gaat weer van start


De FNV gaat onderhandelen met werkgevers en het kabinet over maatregelen om de economie weer op gang te brengen. De vakcentrale wil alleen praten over de WW en het ontslagrecht als dit tot verbeteringen leidt. Dit heeft voorzitter Ton Heerts maandag na overleg met de 18 aaneengesloten bonden van de FNV bekend gemaakt. Het besluit was volgens Heerts unaniem. "We gaan de onderhandelingen open en reëel in." Maar ook: "het wordt heel moeilijk".

De inzet van de vakcentrale is met een flinke lijst aan eisen hoog, terwijl er weinig onderhandelingsruimte lijkt te zijn. Hoe ver die onderhandelingsruimte van Heerts precies strekt is onduidelijk. Boven water staat wel: de bonden vinden dat het in economisch zware tijden waarin veel mensen zonder werk zitten niet 'het moment' is om over hervormingen van de WW en het ontslagrecht te praten.
Inleveren
"We leveren al 20 jaar in", zo stelt Henk van der Kolk van de grootste bond binnen de FNV, Bondgenoten dan ook strijdlustig.

"Het is er in die jaren alleen maar slechter op geworden voor de werknemers. Het kabinet roept dat het het draagvlak onder de bonden belangrijk vindt. Dat moet het dan nu maar verzilveren."
Vertraagd
De bonden, werkgevers en het kabinet zijn al sinds eind vorig jaar met elkaar in gesprek over een akkoord. Het is de bedoeling dat de afspraken er rond 1 april liggen. Het proces werd echter vertraagd omdat er binnen de FNV nog geen overeenstemming bestond over de inzet van de onderhandelingen. Dat mandaat is er nu.

"Eindelijk. Het heeft lang geduurd", zo stelt Dennis Wiersma (FNV Jong) dan ook.

Eind vorige week liet het ledenparlement van de FNV al weten dat verslechteringen in WW en ontslagrecht niet acceptabel zijn voor het overleg, terwijl in het regeerakkoord drastische ingrepen zijn aangekondigd op deze terreinen. Het kabinet wil wel over alternatieven praten, zo kondigde het vorige week aan. Maar het bezuinigingsbedrag van 1 miljard moet wel gehaald worden.

maandag, maart 04, 2013

Veel kans Scouting op vrijwilligersprijs

LOON OP ZAND - Drie organisaties en vier personen zijn door de gemeente Loon op Zand genomineerd voor de Vrijwilligersprijzen 2012.

De selectiecommissie, onder leiding van wethouder Henk van Komen, heeft de volgende organisaties genomineerd voor het 'Lokaal Compliment 2012':

Stichting Kraok

Scouting

Pastoor Simons Groep

Stichting de Gildenbond

Daarnaast nomineerde de selectiecommissie de volgende inwoners van de gemeente Loon op Zand vanwege de bijzondere wijze waarop zij zich hebben ingezet voor de lokale samenleving:

Robin Zijlmans (Scouting PSG)

Toon van Rooij (Scouting PSG)

Elise van Uitregt (bewoonster)

Hans Snel (Carnavalscomité Theebuikenland)

De winnaars worden gekozen op basis van de motivatie die de vrijwilligersorganisaties hebben aangeleverd. Op 6 maart reiken de gemeente Loon op Zand en de Rabobank Langstraat de prijzen uit.

zondag, maart 03, 2013

Youth4Talent brengt talent bij elkaar

KAATSHEUVEL - Al het jonge regionaal zang-, dans- en muziektalent uit Kaatsheuvel en Haaren kwam zaterdagavond bijeen in De Werft tijdens muziekfestijn Youth4Talent.

Samen maakten de talenten van 9 tot 18 jaar er een spetterende show van.

Het concert werd begeleid door de middenorkesten van Harmonie Kaatsheuvel en muziekvereniging Sint Gregorius uit Haaren. Organisator Thomas Brekelmans is tevreden over de avond. "Er zijn zo'n driehonderd kaartjes verkocht. Daarnaast heb ik alleen maar lachende kinderen gezien die genoten van muziek maken. Dan is de avond voor mij al snel geslaagd."

Lees maandag meer over het concert en de talenten uit Kaatsheuvel en Haaren in het Brabants Dagblad.

man aangehouden wegens drugsbezit

Kaatsheuvel - Een 21-jarige man is zaterdag in Kaatsheuvel na een melding van getuigen aangehouden voor bezit van drugs.

In een leegstaande caravan op een vakantiepark zagen twee medewerkers dat de man bezig was met drugs en een weegschaal. Zij hebben hem meegenomen en overgedragen aan de politie. Agenten vonden bij hem enkele gripzakjes met vermoedelijk softdrugs en harddrugs. Die zijn in beslag genomen.

vrijdag, maart 01, 2013

Gemeente gaat bedrijvenpark opknappen


Kaatsheuvel - De gemeente Loon op Zand gaat de bedrijventerreinen opknappen. De gemeente wil de bereikbaarheid verbeteren, de parkeerdruk verlagen de (verkeers)veiligheid vergroten en de kwaliteit van het bedrijventerrein verbeteren. Met de opknapbeurt is een bedrag gemoeid van 776.000 euro. Volgens wethouder Henk van Komen (Gemeentebelangen, economische zaken neemt De provincie neemt de helft van de kosten voor haar rekening zodat de kosten voor de gemeente Loon op Zand 338.000 euro bedragen. Met de aanleg van een tweerichtings fietspad ten noorden van de Belgiëstraat en de aanpassing van het kruispunt Belgiëstraat – Amerika wordt de ring om Kaatsheuvel compleet gemaakt. Gelijktijdig wordt er een lege mantelbuis voor glasvezel aangebracht. In de toekomst kan de mantelbuis door alle bedrijven gebruikt worden. De werkzaamheden starten medio maart en worden uitgevoerd door BAM wegen BV. Het maatregelenpakket voor het groen moet nog verder worden uitgewerkt. Om de terreinen veiliger te maken worden er 50 lichtmasten met letverlichting bijgeplaatst. Volgens de gemeente is de parkeerdruk de laatste jaren erg toegenomen. Met de komst van het fietspad aan de noordzijde van de Belgiëstraat vallen veel uitwijkmogelijkheden weg. Met de realisatie van 35 extra parkeerplaatsen in de openbare ruimte is de parkeerbalans meer in evenwicht. Verder is in de huidige situatie de overgang van woonwijk naar industrieterrein niet of niet goed te zien. Samen met de hoofdentree aan de Bevrijdingsweg worden deze punten aangepakt. De plannen hiervoor worden samen met de SOL uitgewerkt. In maart worden de ondernemers bijgepraat over de plannen. Volgens wethouder van Komen moeten de werkzaamheden vóór 1 juli gereed zijn.

Aanscherping regels voor hondenbezitters


Vanaf 1 april worden de regels voor hondenbezitters aangescherpt. Vanaf deze datum is iedereen die een hond uitlaat in de gemeente Loon op Zand verplicht om een middel bij zich te hebben om uitwerpselen op te ruimen. Hondenbezitters die dit niet bij zich hebben, riskeren een boete.

Overlast van hondenpoep zorgt voor veel ergernis bij inwoners. Om deze ergernis tegen te gaan en straten, stoepen, veldjes en perken schoon te houden zijn de regels aangescherpt.


Naleven van de regels

Vanaf 1 april worden hondenbezitters gecontroleerd op het bij zich hebben van een zogenaamd doeltreffend opruimmiddel’. Hieronder wordt verstaan een stevig kunststof of papieren zakje, al dan niet in combinatie met een schep/grijper. Het niet naleven van deze nieuwe regel levert een boete op.


Informatie
Hondenbezitters in de gemeente ontvangen deze maand een informatiebrief.