Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 24, 2016

Oud-burgemeester Hans van Dun overledenLOON OP ZAND/HEUSDEN - Oud-burgemeester Hans van Dun van de gemeente Loon op Zand is overleden. Hij stierf donderdag op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Heusden.

J.P.A.(Hans) van Dun was tien jaar Loons burgemeester, in de periode 1985-1995. Daarvoor zat hij als wethouder in het college van Breda. De rasbestuurder van CDA-huize zette met de slogan 'Loon op Zand da's pas Brabant' recreatie en toerisme op de kaart.

Van Dun was een joviale bourgondiƫr die graag onder de mensen was, maar die ook van duidelijkheid hield en het debat niet schuwde. Na een veroordeling voor rijden onder invloed besloot hij zelf zijn ontslag in te dienen.

Erepenning

In zijn nieuwe woonplaats Heusden maakte hij zich verdienstelijk voor ouderen en gehandicapten en opnieuw voor het toerisme. Hij ontving hiervoor in 2010 de gemeentelijke erepenning.


De afscheidsdienst voor Hans van Dun is donderdag 27 oktober om 14.00 uur in de kerk van St. Jans Onthoofding in Loon op Zand. Vanaf 16.00 is er gelegenheid de familie te ontmoeten in het Stadhuis van Heusden.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home