Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 24, 2017

Voorkeur Westkant-Zuid nieuwe basisschool Kaatsheuvel

Voorkeur Westkant-Zuid nieuwe basisschool Kaatsheuvel
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand geeft de voorkeur aan de Westkant-Zuid als locatie voor een nieuwbouwschool in Kaatsheuvel. Als oplossing voor de leerlingenkrimp is in samenwerking met onderwijsstichting Leerrijk! besloten om de Theresia- en KlimOpschool samen te voegen en hiervoor in de plaats een nieuwe basisschool te bouwen in de omgeving van de Vossenbergselaan. Het college praat de raad bij over het te volgen proces op 13 april 2017. Daarna volgen gesprekken met omwonenden.

Gelijke verdeling
Al langere tijd wordt er gesproken over een gelijke verdeling van de basisscholen over de kern om de voorziene terugloop van leerlingen in Kaatsheuvel te ondervangen. Leerrijk!, stichting voor katholiek basisonderwijs, zet hierin een eerste stap. De gebouwen van de Theresia en KlimOp zijn kwalitatief niet toereikend voor de toekomst en het schoolbestuur kampt met afnemende leerlingaantallen. Het schoolbestuur verkiest daarom het plaatsen van één nieuwe school die voldoet aan kwaliteitseisen voor de langere termijn boven het verbouwen en onderhouden van de huidige twee schoolgebouwen.

Na een uitvoerig onderzoek door het college van mogelijke locaties rondom de Vossenbergselaan, kwam Westkant-Zuid als beste uit de bus voor de nieuwbouw. Momenteel is daar kinderdagverblijf Bruintje Beer gevestigd.

Meedenken en meepraten over de nieuwe school
Een nauwe samenwerking met de buurt staat voorop volgens het college dat spreekt van “co-creation”. Na de aankomende raadsvergaderingen van april wordt zo snel mogelijk een buurtbijeenkomst georganiseerd. Met de omwonenden kijkt het college dan naar de schetsen, om de wensen van inwoners zoveel mogelijk in te kunnen passen in het uiteindelijke plan. De gemeenteraad maakt pas na overleg met de buurt een definitieve locatiekeuze.