Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 05, 2013

DESK laat langs Nemelaer


Kaatsheuvel – De thuisclub begon zonder hun twee spelbepalende spelers aan de klus tegen Nemelaer. Thijs van den Berg (geschorst) en Imdat Solmaz (geblesseerd) ontbraken in de belangrijke wedstrijd om het periodekampioenschap. Toch begonnen de ‘jonkies’ van DESK fel aan de wedstrijd. De gasten uit Haaren , die speelde om de nacompetitie te ontlopen hanteerde veelvuldig de lange bal. Niet gek, als je de lengte van de spelers van Nemelaer ziet. DESK had voor aanvang van de wedstrijd nog kans op een periodetitel. Maar alle concurrenten lieten punten liggen. Daarom hebben de Kaatsheuvelnaren volgende week in Oosterhout toch nog kans op de periode titel.  Je moet hogere wiskunde gestudeerd hebben om de kansen van DESK te kunnen berekenen, maar er liggen zeker kansen.  De wedstrijd op Eikendijk was zeker niet spectaculair. Beide ploegen creëerden nagenoeg geen kansen. In de eerste helft was het DESK dat verzuimde te scoren. De gasten kregen de eerste kans  in de 40ste minuut. Na de thee was Nemelaer de betere ploeg. In de 79ste minuut scoorde de gasten de 0-1. In de 67ste minuut haalde Brugmans uit. De bal deed de lat bijna sneuvelen.  Trainer Ad van Seeters wisselde nog drie spelers, maar de stand bleef tot de 89ste minuut 0-1. Nemelaar had MOETEN scoren, maar verzuimde de 2-0 te maken. Meteen daarop counterde DESK naar het doel van de Jong. Klerkx schoot droog in. En de eindstand bleef 1-1.  Marc Corman, die na een blessure van drie maanden, voor het eerst weer in de basis stond was toch tevreden. “Thijs van den Berg is een goede speler, maar we hebben een brede selectie (18 spelers) en we hebben hier keihard voor gewerkt. Conditioneel zit het met Corman wel goed. Na de laatste twee weken in het tweede gespeeld te hebben, maakt hij nu weer deel uit van de hoofdmacht. Corman keert aan het eind van het seizoen terug naar zijn vriendenclub WSC. “Maar eerst wil ik het hier netjes afwerken”. Wie weet pakt DESK volgende week bij TSC de derde periodetitel. 

Meer Aaw nieuws? van Heemkundekring De Ketsheuvel

Op donderdag 2 mei is de nieuwst editie van Aaw nieuws?, het magazine van heemkundekring De Ketsheuvel verschenen. In navolging van eerdere edities staat ook deze keer weer een thema centraal: Het Rijke Roomse Leven.
Het onlangs uitgekomen magazine staat weer vol met een gevarieerd aantal onderwerpen, doorspekt met talrijke foto’s van dat Rijke Roomse Leven. Veel inwoners van het kerkdorp Kaatsheuvel en zij die er vandaan verhuist zijn, zullen ongetwijfeld zichzelf of anderen herkennen. De laatste decennia is de interesse voor het katholieke geloof en de belangstelling van de katholieke gemeenschap voor het geloof snel aan het afnemen, reden voor Aaw nieuws? om een terugblik te maken op de lange bloeiperiode van de katholieke kerk in Kaatsheuvel en omgeving. De publicatie valt samen met het honderdjarig bestaan van de H. Johannes de Doperkerk in de Hoofdstraat. René Koolen beschrijft in het kort de aanloop naar en de geschiedenis van de kerk alsook enkele bouwkundige en kunsthistorische aspecten van het gebouw.
Kees Grootswagers blikt binnen het thema terug  op het jaarlijkse uitje voor veel katholieke gelovigen: de bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Elshout. Jan van Iersel verdiepte zich in het kerkhof achter de Sint Jan en columnist Sjaak Koolen herleeft zijn tijd als misdienaar.
Verder in deze uitgave graaft Andre van Riel verder in het Kaatsheuvels dialect, verzorgt Tom van der Ven weer een aantal tekeningen en vervolgt Harrie Balvers zijn ‘Kroniek van de familie Balvers’ vanaf het begin van de Eerste tot het begin van de Tweede Wereldoorlog. Ton de Kort verhaalt op interessante wijze over het wel en wee van de familie De Kort en hun boerderij aan de Vaartstraat.
Ook met deze uitgave geeft De Ketsheuvel weer blijk een uitstekend leesbaar en gevarieerd magazine uit te kunnen brengen, geschikt voor alle generaties.
Aaw nieuws? is onder andere te koop bij Bruna en Primera in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel of te bestellen via www.deketsheuvel.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden om de heemkundekring te steunen, waarmee u bijdraagt aan het behouden van het historisch erfgoed van Kaatsheuvel. Leden krijgen trouwens elke Aaw nieuws? automatisch in de bus.

zaterdag, mei 04, 2013

Dodenherdenking 2013