Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 25, 2007

Sportclubs vrezen voor huisvesting

Door Jan in 't Groen en Jeroen Ketelaars


KAATSHEUVEL De clubs die gebruikmaken van het Westkant-gebouw in Kaatsheuvel, vrezen dat zij hun huidige huisvesting kwijtraken. In het gebouw wordt door zo'n 450 mensen onder andere gejudood, getafeltennisd en gevoetbald.
"Wij waren verontrust, toen wij zagen dat de Westkant niet in het accomodatierapport was opgenomen", zegt Bertus Kemmeren, die judolessen in de Westkant geeft en voorzitter is van een stichting waarin de verontruste clubs zich verenigd hebben. "Ze willen de Westkant platgooien en er huizen bouwen. De sportclubs willen ze onderbrengen in een nieuwe sporthal bij De Werft." Maar daarin zien degenen die bij de Westkant thuis zijn niets. "De sfeer wordt dan totaal anders. Het wordt te grootschalig en niet zo sfeervol als nu. Ook wordt het duurder en hebben we minder vrijheid. Als we nu een kwartiertje langer door willen gaan, kan dat." Kemmeren verwacht dat een groot aantal van degenen die nu in de Westkant bijeen komen, dan af zal vallen.
Zo'n 35 Loonse politici hebben woensdagavond het gebouw op uitnodiging van de gebruikers bezocht. Volgens Herman van Gulik (CDA) heeft zijn partij nog geen echte mening klaar: "De gebruikers zitten er goedkoop en ik begrijp best dat ze bang zijn dat ze naar een andere locatie moeten verhuizen." Wat het CDA betreft is dat nog niet aan de orde. Wél is het volgens hem logisch dat er iets moet veranderen. "Als er een accommodatie als de Westkant leeg komt te staan, hebben we een vet probleem. De uitgaven groeien en groeien en de inwoners willen nu eenmaal geen jaarlijkse OZB verhoging. " Van Gulik wil gaan onderzoeken of de Westkant te gebruiken is voor kleinschalige buurtgerichte activiteiten. Ook Ad van Laarhoven (GemeenteBelangen) wil die mogelijkheid onderzoeken. Volgens Van Laarhoven ligt de beslissing bij de gemeenteraad. "Niet de wethouders, maar de gemeenteraad bepaald wat er gaat gebeuren. De wethouders hebben onze besluiten alleen maar uit te voeren.
"Volgens Peter Flohr (PvdA) moet de gemeente nog beter communiceren met de burgers en het accommodatiebeleid integraal benaderen: niet alleen naar de activiteit kijken maar ook naar het gebeuren er omheen.

Labels: