Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 08, 2008

Bouwplan voor 'Apollo' in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Projectontwikkelaar De Bonth van Hulten uit Nieuwkuijk en Volker Wessels Vastgoed hebben plannen voor de bouw van winkels en appartementen op de locatie van het voormalige Apollotheater en hotel-café Smit in Kaatsheuvel.

Aan de Peperstraat wil de projectontwikkelaar 600 vierkante meter commerciële ruimtes, met daarboven acht appartementen, bouwen. Daarnaast verrijzen er aan de achterliggende Bogaert twaalf appartementen.

Die hebben een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter met elk een parkeerplek in een afgesloten parkeerplaats. De appartementen moeten minimaal 250.000 euro kosten. "Ik vind het persoonlijk een aardig plan, maar ik ben tot nu toe nog de enige van het gemeentebestuur die het gezien heeft", zegt wethouder Hans Waijers (CDA, bouwen). Volgens hem wil het ook nog niet zeggen dat dit het gaat worden. "We hebben een stedenbouwkundige in dienst die het plan gaat beoordelen. Een van de criteria is dat het bij het Bruisend Dorpshart past."

Waijerrs begrijpt dat de Kaatsheuvelnaren vanaf het Marktplein het zicht op de St. Janskerk willen behouden. "Maar daar hebben wij niets over te zeggen, want de grond is niet van ons", laat de wethouder weten.

Hij weet nog niet of er een bestemmingsplanwijziging nodig is. "Dat weet ik pas als ik weet wat er in de commerciële ruimtes komt", aldus Waijers. Als het aan De Bonth van Hulten ligt, start half 2009 de bouw.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

er zou horecabestemming op blijven werd er indertijd door die waijers gezegd. gaat hij nou draaien als cdaér
is er een foto van het plan?

09 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waijers zegt; "dat ze daar niets over hebben te zeggen, want de grond is niet van ons"
BULLSHIT, als het bouwplan niet past binnen het bestemmingsplan (bijv. qua bouwhoogte), en de kans is groot dat het bouwplan niet opast, dan heeft de gemeente wel zeker iets te zeggen of ze akkoord gaan met een vrijstelling c.q. bestemmingsplanwijziging. Wethouders Waijers: KEN U VAK !!!!

09 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik dacht dat er horeca voor in plaats zou komen,het centrum moet toch bruisend worden?Maar nee we bouwen het weer lekker vol,en misschien kan er nog een friettent in,of beter nog een chinees,en een supermarkt als het kan,want die hebben we hier in het dorp nog niet!
Van die horeca komt hier niks terecht,ik heb het altijd al geroepen maar het is echt waar zie je wel.

09 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik ga nou ook maar een torenflat in m'n tuintje bouwen. De grond is toch niet van de gemeente.

09 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jan, heeft Waaijers werkelijk tegen je verteld dat hij niet weet of er een bestemmingsplanwijziging nodig is? Volgens mij is de gemeenteraad hier toch echt eerst aan zet

10 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mensen mensen, laat jullie toch niet voor de gek houden door Waijers. Tuurlijk weet hij of bouwplan past binnen het bestemmingsplan of niet. Anders vraag het eens na bij de ambtenaren van de afdeling Ruimtelijke Ordening, die weten het zeker.

11 april, 2008  

Een reactie posten

<< Home