Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 07, 2008

'Trouwen kan niet overal'

LOON OP ZAND - B. en W. van Loon op Zand willen een limiet stellen aan het aantal locaties waar getrouwd kan worden.

Dat mogen er niet meer dan tien worden. Ze gaan de raad voorstellen het raadsbesluit van 1997, dat het sluiten van huwelijken buiten het gemeentehuis regelt, zo aan te passen. Volgens een woordvoerder blijft er door de limitering een zekere mate van exclusiviteit verbonden aan het trouwen op andere plekken.

De andere locaties waar nu getrouwd kan worden, zijn het Curiosahuys, Chalet Fontaine, 't Maoske, het Eftelinghotel, 't Blauwe Meer, de Kiosk en restaurant De Molen. Met toestemming van de gemeente is onlangs ook café-restaurant De Roestelberg aan dit rijtje toegevoegd.

B. en W. willen in de gaten houden of een locatie in trek blijft. Aan het einde van de driejarige overeenkomst wordt gekeken of er per jaar minimaal twee huwelijken zijn voltrokken of partnerschappen geregistreerd. Zoniet, dan vervalt de locatie.