Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 08, 2008

Zender LTV3 haalt bakzeil bij de rechterZender LTV3 haalt bakzeil bij de rechter

BREDA - Het Commissariaat voor de Media heeft in 2006 terecht zendtijd voor de gemeente Loon op Zand toegewezen aan de zender RTV Midden-Brabant en niet aan LTV3. Dat concluderen drie rechters van de sector bestuursrecht in Breda.

LTV3 heeft veertien jaar lang zendtijd gehad in de gemeente Loon op Zand. Het commissariaat besloot twee jaar terug dat RTV Midden-Brabant vanaf februari 2006 in de gemeente mocht gaan uitzenden.

Belangrijkste reden is de verwevenheid van LTV3 met de Stichting Beheer Communicatiemiddelen (SBC) van Tilburger Ron Schouten. Dit bedrijf had feitelijk het alleenrecht op het verzorgen van radio-uitzendingen en reclames in de zendtijd van LTV3. Dat maakte dat de Loonse omroep volledig afhankelijk was van SBC. En aangezien twee andere stichtingen van Schouten binnen een kort tijdsbestek failliet waren gegaan, had het commissariaat weinig vertrouwen in LTV3.