Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 05, 2008

Boeken over gedode RTL-cameraman Storimans

Bron: de Journalist

Op 8 januari verschijnt het boek ‘Oog op de wereld’ over de cameraman Stan Storimans van RTL Nieuws die op 12 augustus bij een bombardement op de stad Gori in Georgië werd gedood.Hij was daar samen met correspondent Jeroen Akkermans om voor RTL Nieuws verslag te doen van de oorlog tussen Rusland Georgië. Storimans werkte sinds eind 2007 aan het boek, dat werd geschreven door journalist Johan van Grinsven. (red. Johan werkt op de streekredactie van het Brabants Dagblad in Waalwijk)

Binnenkort verschijnt ook het boek ‘Er zijn grenzen’ van Jeroen Akkermans. In zijn boek toetst Akkermans het spanningsveld tussen de theorie en de praktijk van Europa aan de hand van gesprekken met mensen die hij onderweg heeft ontmoet. Het boek krijgt een bijzondere persoonlijke lading doordat Akkermans vertelt hoe zijn cameraman Stan Storimans in zijn armen sterft na de beschieting in Georgië.
Tijdschrift Linda komt in het januarinummer met een interview met Marjolein Storimans-Verhulst, de vrouw van Stan.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En de schrijver van het boek is dankbaar dat hij een foto van Stan aan het werk in Kaatsheuvel van de plaatselijke correspondent van het Brabants Dagblad mocht gebruiken!

23 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home