Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 28, 2009

2,7 miljoen voor aanpak Sweensstraat

De Sweensstraat in Kaatsheuvel heeft de afgelopen jaren regelmatig blank gestaan na overvloedige regenbuien. Archieffoto Frank Trommelen

KAATSHEUVEL - De grootscheepse aanpak van de wegen Sweensstraat en Driestapelenstoel in Kaatsheuvel kost ruim 2,7 miljoen euro. Het meeste geld is nodig voor het aanpassen en vervangen van de riolering.


Deze investering van bijna twee miljoen euro moet een eind maken aan de wateroverlast in de omgeving. Het resterende bedrag van zo'n 780.000 euro is nodig voor de herinrichting van de wegen.

De Sweensstraat en Driestapelenroute zijn belangrijke wegen in Kaatsheuvel. "Ze maken deel uit van de zogeheten 'rondweg rond het dorp'", legt wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) uit. De wegen moeten flink op de schop om aan alle eisen van zo'n gebiedsontsluitingsweg te voldoen. Zo worden de straten onder meer geasfalteerd, krijgen aanliggende fietspaden en parkeervoorzieningen. Verder moeten op een aantal plaatsen verkeersremmende maatregelen komen. De plannen voor de herinrichting zijn al ver uitgewerkt. De gemeente Loon op Zand wil meteen de riolering aanpakken om de wateroverlast in de buurt terug te dringen. Bij hevige regenbuien ontstaan problemen in dit laagst gelegen deel van Kaatsheuvel, zoals ondergelopen wegen en kelders.

"Nu deze wegen toch op de schop gaan, willen we dit probleem ook meteen goed aanpakken," aldus Broeders. Dat is een dure en omvangrijke klus. Het bestaande riool wordt voor een groot deel vervangen en vergroot. Ook komt er een extra riool dat het hemelwater gescheiden afvoert naar de watergangen aan de Heuvelstraat en achter het waterschapsgemaal. "Het is dus een complex project", aldus het college. "De totale lengte van de te leggen rioolbuizen bedraagt alleen al ruim 1,2 kilometer."

Het streven is om het werk in de loop van dit jaar te starten. De raadscomissie Fysieke Omgeving en Milieu praat komende dinsdag over het project Sweensstraat-Driestapelenstoel.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hebben ze hier nog niet zo (heel)lang geleden het riool ook al niet vervangen????? Zo ja, zijn dit dan geen dubbele kosten??
Is hier niet over nagedacht???

01 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het is inderdaad pas 4 of 5 jaar geleden dat de riolering in de Sweensstraat is aangepast...

02 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

dat zijn we hier wel gewend, in de kuijperstraat wordt eerst nieuw groen geplant en nu gaan ze de straat verbreden.

02 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home