Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 08, 2009

Opgepakte ‘nertsenloslater’ is Vegan Streaker

LOON OP ZAND - De 24-jarige man die gisteren werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij het loslaten van bijna 3.000 nertsen is de Vegan Streaker, ofwel Peter Janssen, uit Vught.

Samen met anderen van het Dieren Bevrijdingsfront zou Janssen nu op zondag 15 een fokkerij in het Zeeuwse Stavenisse hebben bezocht. De nationale recherche verwacht nog meer aanhoudingen.

Vorig jaar kwam Janssen al in het nieuws omdat hij een programma van Paul de Leeuw verstoorde. De presentator trok vervolgens de onderbroek van de streaker van diens billen.

Een team van twaalf mensen verrichtte de arrestatie in een huis aan de Strieckenlaan te Loon op Zand, waar de Vegan Streaker een kamer huurt. In totaal duurde de actie drie uur. Een huisgenoot van de Vegan Streaker reageert verbolgen. „Ik moest met mijn handen tegen de muur, even later werd een andere huurder geboeid afgevoerd. Iedereen moest in de keuken wachten tot diens kamer doorzocht was.” Dat hij niet toegestaan is om nertsen los te laten, kan die huisgenoot ‘ook wel inkomen’. „Maar om een dergelijke activist op deze wijze als een zware crimineel aan te pakken, gaat wel heel ver.”

Het aanpakken van dierenrechtenextremisten is door de AIVD, het OM en de politie onlangs echter aangemerkt als ‘speerpunt’. Dit omdat het aantal acties volgens een woordvoerder van het landelijk parket de laatste maanden oploopt.

In de afgelopen twee jaar zijn geen radicale dienrechtenactivisten veroordeeld.

7 Comments:

Anonymous Henk said...

Het zijn extremisten en extremisten moet je keihard aanpakken, welke vorm van extremisme ook.
Zo'n daad is ook nogeens totaal nutteloos: de helft van die nertsen valt ten prooi aan honden, katten en auto's in de buurt en de groep die het wel overleeft ontwricht het lokale ecosysteem door hun masale aanwezigheid.

08 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

09 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Sinds wanneer zit Kapitein Haddock op deze site?????

09 april, 2009  
Anonymous Okkie Trooij said...

persoonlijk krijg ik steeds meer last van Henktremisme. Hij heeft echt overal verstand van. Wanneer word je nou wethouder, henk???

12 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Laat ik hier nou net toevallig heel veel verstand van hebben ja. Maar volgens mij weet je dat al.

16 april, 2009  
Anonymous Henk said...

En voordat ik aangesproken word op iets: meer dan de helft van de berichten die als Henk gepost worden zijn niet van mij, maar van iemand met duidelijk andere ideeen.

16 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nee Okkie, dat heet google.nl

16 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home