Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 07, 2011

Ramkraak bij pinautomaat op Nieuwe Markt in Kaatsheuvel




Kaatsheuvel – De pinautomaat van de Rabobank aan de Nieuwe Markt is afgelopen nacht het doelwit geworden van een ramkraak. De daders probeerden met een duwstang de deur van de voormalige Rabobank te forceren.

Tevens werd een geldautomaat opgeblazen. Wat er buit is gemaakt is niet bekend. Om 1.43 uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een autobrand aan de Nieuwe Markt.

Voordat de brandweer ter plaatse was stond een bestelbusje, een Fiat Ducata met kenteken 60-VD-NR in lichterlaaie. Of het busje een gestolen betreft is niet bekend. De klap, vermoedelijk van het opblazen van de geldautomaat, heeft bewoners van de nabijgelegen straat uit hun slaap gewekt. De bewoners hadden een klap gehoord en zagen iets branden “We hoorden een hoop geschreeuw van ‘snel snel snel’ en zagen minimaal vier personen in een donkere Mercedes wegvluchten”, zegt een buurtbewoner.

Volgens onbevestigde berichten heeft een brandweerman een biljet van 20 euro op straat gevonden. Het is niet duidelijk of er (veel) geld weg is. Rond 14.45 uur arriveerde de technische recherche die een onderzoek instelde. Het bedrijf dat de beveiligingsrondes doet voor de Rabobank kon nog geen commentaar geven. Boven de automaat hangt een beveiligingscamera. Het is niet bekend of er ook werkelijk opnames zijn gemaakt van de ramkraak. Mensen van de brandweer spreken over een ‘goed voorbereide kraak’. Volgens getuigen is de pinautomaat enkele weken geleden ook al het doelwit geweest van een ramkraak.
Rond 05.00 uur kwam een geldwagen de automaten leeghalen en werd de zaak dichtgetimmerd.
Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen