Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 31, 2011

Gesteggel over Rode Hallen en Els II

KAATSHEUVEL – Het grote bouw­plan de Els II stuit nog altijd op verzet van eigenaresse G. Severs van de bedrijfshallen (Rode) Hal­len aan de Gasthuisstraat in Kaats­heuvel. Deze week diende bij de Raad van State een rechtszaak rond het nieuwe bestemmings­plan De Els II. Severs vreest dat haar bedrijfsruimten veel moeilij­ker te verhuren zijn als de gemeen­te Loon op Zand de milieucatego­rie verlaagt.

Pepping Bouw wil op een perceel aan de Gasthuisstraat en de Markt­straat 190 woningen bouwen. Via het nieuwe bestemmingsplan De Els II wil de gemeente dat moge­lijk maken. Severs en de gemeente verschillen van mening over de be­staande milieuhinder van de be­drijfsactiviteiten in de Rode Hal­len, die vlakbij de Els II liggen. Eén van de huurders van de be­drijfsruimten is de Efteling. Eerder had het bedrijf op deze plek een werkplaats voor kleine decoraties, maar nu gebruikt de Efteling het alleen voor opslag van goederen, dit na overleg met de gemeente.

Severs verzet zich tegen de in haar ogen strengere regelgeving en vindt dat de gemeente veel eerder bij haar aan de bel had moeten trekken. „Ik verhuur het bedrijfsge­bouw al drie jaar aan de Efteling.” Severs bestrijdt dat de eerdere be­drijfsactiviteiten illegaal zijn. „Ik heb het pand aan de Efteling ver­huurd omdat er daarvóór TTB-Staal in zat die veel meer her­rie maakte. Volgens onze milieu­deskundige kon dat.” Voor TTB-Staal heeft de gemeente een milieuvergunning gegeven die vol­gens Severs nog steeds geldig is. Ze vreest dat ze haar bedrijfsruimten moeilijker kan verhuren als de mi­lieucategorie wordt verlaagd. Het gemeentebestuur zegt dat de mi­lieuvergunning van de staalfabriek is vervallen omdat de fabriek al ja­ren weg is.

Uitspraak binnen twee weken.

Bron: Brabants Dagblad