Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 30, 2011

Snel nieuwe wethouder in Loon

KAATSHEUVEL – Gemeentebelangen hoopt nog deze week de opvolger te presenteren van de opgestapte wethouder Wim Aussems. Vol­gens bestuursvoorzitter Jan Ver­stijnen zijn de gesprekken in de af­rondende fase. Hij houdt de naam van de mogelijk nieuwe wethou­der in Loon op Zand nog even voor zich, maar wil wel kwijt dat de kandidaat uit de partij zelf komt. Wim Aussems (Gemeente­belangen) stapte eind juni op als wethouder in Loon op Zand, om­dat hij het het vertrouwen miste van een deel van gemeenteraad en college.

De zoektocht naar een opvolger van Aussems bleek niet eenvoudig. De kandidaten voor de wethou­derspost lagen niet voor het op­rapen.

Eén van de opties was ook om de vacature na het vertrek van Aus­sems niet of deels in te vullen. Dat zou een besparing betekenen voor de gemeente Loon op Zand. Maar volgens Verstijnen gaat de voor­keur toch uit naar de komst van een nieuwe wethouder.

Het college bestaat na het vertrek van Aussems tijdelijk uit burge­meester Wim Luijendijk en de wethouders Jacques Broeders (Ge­meentebelangen), Ruud van Eijke­ren (Pro3) enWil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand).

Bron Brabants Dagblad auteur Michel Koster